Raw kladdkaka med cashewgrädde
Vad sägs om en helt laktos- och glutenfri kladdkaka, som inte ens kräver någon ugn? Det fixar du enkelt genom att mixa bland annat valnötter, dadlar, ren havre och rå kakao. Låt kladdkakan sätta sig i kylen och bjud med spännande cashewgrädde.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
10 portioner
200 g valnötter
24 färska urkärnade dadlar
1 dl havregryn (använd ren havre för glutenfri)
1 dl rå kakao
2 msk kakaonibs
3 msk kallt vatten
Cashewgrädde
3 dl naturella cashewnötter
1 - 2 dl vatten
2 krm vaniljpulver
3 msk agavesirap
Till servering
rå kakao
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1471 KJ / 351 kCal
Fett23 g
Salt0.1 g
Kolhydrater26 g
Protein8 g
Kommentarer
Jätte gott. Ska absolut göra detta recrpt
Paula
2021-09-01Väldigt gott, kommer att göra flera gånger 😀
Agnieszka
2021-04-03Det verkar gott och spännande!
Eva
2018-01-22