ÖVER 60 MIN | Medel

Raw kladdkaka med cashewgrädde

Vad sägs om en helt laktos- och glutenfri kladdkaka, som inte ens kräver någon ugn? Det fixar du enkelt genom att mixa bland annat valnötter, dadlar, ren havre och rå kakao. Låt kladdkakan sätta sig i kylen och bjud med spännande cashewgrädde.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kladdkaka: Mixa valnötterna fint i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa till en jämn smet, men den ska inte vara helt slät.
  2. Tryck/platta ut smeten i en bakpappersklädd form eller oljad form med löstagbar kant. Täck över med plastfolie. Ställ i kylen minst 3 timmar eller över natten.
  3. Cashewgrädde: Blötlägg cashewnötterna i vatten minst 4 timmar. Häll av vattnet. Lägg nötterna i en blender eller matberedare. Mixa nötterna fint. Tillsätt vattnet, lite i taget, till önskad konsistens under fortsatt mixning. Det ska bli en slät och fluffig ”grädde”. Rör ner vaniljpulver och agavesirap.
  4. Vid servering: Bred cashewgrädden över kladdkakan. Pudra över lite rå kakao.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 200 g valnötter
  • 24 färska urkärnade dadlar
  • 1 dl havregryn (använd ren havre för glutenfri)
  • 1 dl rå kakao
  • 2 msk kakaonibs
  • 3 msk kallt vatten
Cashewgrädde
  • 3 dl naturella cashewnötter
  • 1 - 2 dl vatten
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 msk agavesirap
Till servering
  • rå kakao

Näringsvärde
Per portion

Energi 1471 kJ / 351 kCal