Raw kladdkaka med cashewgrädde

375
4
Raw kladdkaka med cashewgrädde

Vad sägs om en helt laktos- och glutenfri kladdkaka, som inte ens kräver någon ugn? Det fixar du enkelt genom att mixa bland annat valnötter, dadlar, ren havre och rå kakao. Låt kladdkakan sätta sig i kylen och bjud med spännande cashewgrädde.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Raw kladdkaka med cashewgrädde

Ingredienser

10 portioner
200 g
valnötter
24
färska urkärnade dadlar
1 dl
havregryn (använd ren havre för glutenfri)
1 dl
rå kakao
2 msk
kakaonibs
3 msk
kallt vatten

Cashewgrädde

3 dl
naturella cashewnötter
1 - 2 dl
vatten
2 krm
vaniljpulver
3 msk
agavesirap

Till servering

rå kakao

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

375

Kommentarer

Eva

1/22/2018

Det verkar gott och spännande!

Redaktionen

5/17/2017

Hej Sandra! Rå kakao är orostad till skillnad från vanlig. Det gör att fler näringsämnen behålls och den anses nyttigare. Hälsningar Michelle

Sandra

5/8/2017

Vad är skillnaden mellan rå o vanlig kakao?! El är det samma?

Näringsvärde per portion

Energi 1471 KJ / 351 kCal
Fett 23 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 26 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept