Raw kladdkaka med cashewgrädde

382
6
Raw kladdkaka med cashewgrädde

Vad sägs om en helt laktos- och glutenfri kladdkaka, som inte ens kräver någon ugn? Det fixar du enkelt genom att mixa bland annat valnötter, dadlar, ren havre och rå kakao. Låt kladdkakan sätta sig i kylen och bjud med spännande cashewgrädde.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Raw kladdkaka med cashewgrädde

Ingredienser

10 portioner
200 g valnötter
24 färska urkärnade dadlar
1 dl havregryn (använd ren havre för glutenfri)
1 dl rå kakao
2 msk kakaonibs
3 msk kallt vatten

Cashewgrädde

3 dl naturella cashewnötter
1 - 2 dl vatten
2 krm vaniljpulver
3 msk agavesirap

Till servering

rå kakao

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

382

Kommentarer

Paula

2021-09-01

Jätte gott. Ska absolut göra detta recrpt

Agnieszka

2021-04-03

Väldigt gott, kommer att göra flera gånger 😀

Eva

2018-01-22

Det verkar gott och spännande!

Näringsvärde per portion

Energi 1471 KJ / 351 kCal
Fett 23 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 26 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden