Raw food chokladtårta med mandelbotten och jordnötskola
En maffig no bake chokladtårta för dig som vill baka en smarrig vegansk raw food tårta. Chokladtårtan har en botten gjord på mandlar, dadlar och kokosolja. Fylls med en jordnötskola och toppas med chokladmousse på avokado, kakao och agavesirap.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
Ingredienser
10-12 bitar
Botten
2 dl sötmandel
8 urkärnade färska dadlar
1 dl riven kokos
1 msk kokosolja
Jordnötskola
15 urkärnade färska dadlar
1 krm vaniljpulver
3/4 dl vatten
2 msk osötat jordnötssmör
1 dl grovhackade naturella jordnötter
Chokladmousse
4 mogna avokador
3 - 4 msk raw kakao
3/4 dl agavesirap
Topping
1/2 dl hackad raw mörk choklad
1/2 dl hackade naturella jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2326 KJ / 555 kCal
Fett27 g
Salt0.6 g
Kolhydrater64 g
Protein9 g
Kommentarer
Den var riktigt god!
Marianne
2024-02-08Godaste raw tårtan! Lite hallon på toppen så blir den lite syrlig :)
Sandra
2023-08-09Supergott!
Åsa
2021-12-31