Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Raw food chokladtårta med mandelbotten och jordnötskola

En maffig no bake chokladtårta för dig som vill baka en smarrig vegansk raw food tårta. Chokladtårtan har en botten gjord på mandlar, dadlar och kokosolja. Fylls med en jordnötskola och toppas med chokladmousse på avokado, kakao och agavesirap.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Mixa alla ingredienser till en grov smet. Klä botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter (för 10-12 bitar), med bakplåtspapper. Tryck ut smeten i botten på formen och ställ i kylen.
  2. Jordnötskola: Mixa dadlar, vaniljpulver, vatten och jordnötssmör till en jämn smet i en matberedare. Rör ner nötter. Bred ut i formen men spara ca 1 cm i kanten. 
  3. Chokladmousse: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokadon med övriga ingredienser till en slät kräm. Bred ut i formen och ställ i kylen minst 2 timmar.
  4. Topping: Toppa med choklad och jordnötter vid servering.

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10-12 bitar
Botten
  • 2 dl sötmandel
  • 8 urkärnade färska dadlar
  • 1 dl riven kokos
  • 1 msk kokosolja
Jordnötskola
  • 15 urkärnade färska dadlar
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3/4 dl vatten
  • 2 msk osötat jordnötssmör
  • 1 dl grovhackade naturella jordnötter
Chokladmousse
  • 4 mogna avokador
  • 3 - 4 msk raw kakao
  • 3/4 dl agavesirap
Topping
  • 1/2 dl hackad raw mörk choklad
  • 1/2 dl hackade naturella jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2326 kJ / 555 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer