Raw food chokladtårta med mandelbotten och jordnötskola

13
7
Raw food chokladtårta med mandelbotten och jordnötskola

En maffig no bake chokladtårta för dig som vill baka en smarrig vegansk raw food tårta. Chokladtårtan har en botten gjord på mandlar, dadlar och kokosolja. Fylls med en jordnötskola och toppas med chokladmousse på avokado, kakao och agavesirap.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Raw food chokladtårta med mandelbotten och jordnötskola

Ingredienser

10-12 bitar

Botten

2 dl sötmandel
8 urkärnade färska dadlar
1 dl riven kokos
1 msk kokosolja

Jordnötskola

15 urkärnade färska dadlar
1 krm vaniljpulver
3/4 dl vatten
2 msk osötat jordnötssmör
1 dl grovhackade naturella jordnötter

Chokladmousse

4 mogna avokador
3 - 4 msk raw kakao
3/4 dl agavesirap

Topping

1/2 dl hackad raw mörk choklad
1/2 dl hackade naturella jordnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Åsa

2021-12-31

Supergott!

Melanie

2021-08-09

Det var kul att prova receptet! Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig men det smakade nötter och avokado ! ;)

Freja

2021-07-15

Hur i helvete ska man mixa allt 😂 nötterna knäckte min mixer

Näringsvärde per portion

Energi 2326 KJ / 555 kCal
Fett 27 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 64 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden