Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Raw semla

Sugen på smaken av semla, men en variant som är både vegansk och raw? Prova detta recept på små raw semlor med cashewnötter, mandlar, dadlar, kokosolja och agavesirap.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Obs! Läs igenom hela receptet innan du börjar, flera steg kräver blötläggning och tid i kylen som kan göras samtidigt.

  1. Bulle: Blötlägg nötter och mandlar i kallt vatten 2-3 timmar. Häll av och mixa med kardemumma, dadlar och kokosolja till en slät massa i en matberedare. Rulla till 8 bollar (för 8 st) och lägg på ett fat, platta till botten lite. Ställ i kylen minst 1 timme.
  2. Mandelmassa: Blötlägg mandlarna i kallt vatten 2-3 timmar. Mixa alla ingredienser till en slät kräm. Späd ev med lite kallt vatten.
  3. Till servering: Lägg burken med kokosgrädde i kylen minst 4 timmar. Öppna burken och ta ut det hårda överst i burken, vispa fluffigt med agave.
  4. Skär ett litet lock från bollarna och fyll med mandelmassa och kokosgrädde. Toppa med hackad mandel.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 st
Bulle
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl mandlar
  • 1/2 tsk mortlad kardemumma
  • 8 urkärnade dadlar
  • 2 - 3 tsk kokosolja
Mandelmassa
  • 1 dl mandel
  • 3 msk agavesirap
  • 2 tsk vaniljpulver
Till servering
  • 1 burk kokosgrädde (à ca 400 ml)
  • 2 tsk agavesirap
  • 1/2 dl finhackad mandel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1575 kJ / 377 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer