Raw semla

10
4
Raw semla

Sugen på smaken av semla, men en variant som är både vegansk och raw? Prova detta recept på små raw semlor med cashewnötter, mandlar, dadlar, kokosolja och agavesirap.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Raw semla

Ingredienser

8 st

Bulle

2 dl naturella cashewnötter
1 dl mandlar
1/2 tsk mortlad kardemumma
8 urkärnade dadlar
2 - 3 tsk kokosolja

Mandelmassa

1 dl mandel
3 msk agavesirap
2 tsk vaniljpulver

Till servering

1 burk kokosgrädde (à ca 400 ml)
2 tsk agavesirap
1/2 dl finhackad mandel

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Obs! Läs igenom hela receptet innan du börjar, flera steg kräver blötläggning och tid i kylen som kan göras samtidigt.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Margareta

2021-02-04

Går överblivna semlor att frysa?

Susanne

2021-01-26

Ska man inte grädda dom i ugnen?

Redaktionen ICAse

2021-01-27

Hej Susanne! Nej de ska inte gräddas, dessa semlor är ett raw food recept och då vill man inte hetta upp ingredienserna. Hoppas du gillar dem. Hälsningar Ulrika

Anna maria

2021-01-21

Hej, måste bara fråga ... Om man skall äta dessa semlor under eftermiddagen, då lär man ju börja redan på morgonen eller så tidigt som möjligt under förmiddagen!?

Redaktionen ICAse

2021-01-27

Hej Anna Maria! Ja det stämmer man behöver börja i tid eftersom man ska blötlägga nötter och mandlar. Men väl värda att vänta på :) Lycka till Hälsningar Ulirka

Näringsvärde per portion

Energi 1575 KJ / 377 kCal
Fett 28 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 19 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept