Banankaka utan tillsatt socker

10
4
Banankaka utan tillsatt socker

En god och saftig kaka som är perfekt när du har bananer över. Det är frukten som ger sötman i banankakan. Olivoljan bidrar med saftighet och jordnötssmör och valnötter ger extra smak och konsistens.

Skriv ut
Banankaka utan tillsatt socker

Ingredienser

10 portioner
4
mogna bananer
6
urkärnade färska dadlar
2
ägg
1 dl
kallpressad olivolja
1 dl
jordnötssmör
1 dl
vetemjöl
1 dl
dinkelsikt (fullkorn)
2 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
1 dl
valnötter
-
olja och ströbröd till formen

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Receptet kommer från boken "Hjälpredan för typ 1-diabetes" och är skapat och styleat av Liselotte Forslin. Tänk på att även om ingredienserna i detta bakverk var för sig kan tänkas vara nyttigare än i vanliga bakverk, innehåller ändå detta recept mycket kcal. Det betyder att de bör ätas sällan och i begränsad mängd.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Niloofar

2020-11-19

Hej ica! Kan man använda vetemjöl istället för dinkelsikt?

Redaktionen ICAse

2020-11-20

Hej Niloofar! Det går bra att använda vetemjöl istället för dinkelsikt. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Anette

2019-03-17

Slopade saltet o valnötterna, använde cocosolja. Det blev mycket gott

Sara

2019-03-04

Blev jättesalt... Det räcker nog säkert med 1tsk salt eller riktigt stora bananer...

Näringsvärde per portion

Energi 1337 KJ / 320 kCal
Fett 19 g
Salt 0.69 g
Kolhydrater 30 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept