Banankaka utan tillsatt socker

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
9
Banankaka utan tillsatt socker

En god och saftig kaka som är perfekt när du har bananer över. Det är frukten som ger sötman i banankakan. Olivoljan bidrar med saftighet och jordnötssmör och valnötter ger extra smak och konsistens.

Banankaka utan tillsatt socker

Ingredienser

10 portioner
4   mogna bananer
6   urkärnade färska dadlar
2   ägg
1 dl  kallpressad olivolja
1 dl  jordnötssmör
1 dl  vetemjöl
1 dl  dinkelsikt (fullkorn)
2 tsk  bakpulver
1/2 tsk  salt
1 dl  valnötter
olja och ströbröd till formen

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Receptet kommer från boken "Hjälpredan för typ 1-diabetes" och är skapat och styleat av Liselotte Forslin. Tänk på att även om ingredienserna i detta bakverk var för sig kan tänkas vara nyttigare än i vanliga bakverk, innehåller ändå detta recept mycket kcal. Det betyder att de bör ätas sällan och i begränsad mängd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

För mycket salt! I alla fall om det jordnötssmör som används är lite saltat. Annars bra.

Tove

2024-04-10

Hej! Kan man ersätta den kallpressade olivoljan mot vanlig rapsolja?

Therese anna el

2022-01-06

Kan man använda russin istället för dadlar?

Johanna

2021-11-10

Näringsvärde per portion

Energi1337 KJ / 320 kCal
Fett19 g
Salt0.69 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Snickerssmoothie
Betyg 4 av 5.
54 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lyxig snickerskaka
Betyg 3.2 av 5.
259 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda dadlar med nötsmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snickersbollar
Betyg 4.6 av 5.
81 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dadel- och valnötsdroppar
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bröd med dadlar och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga