Hemmagjorda müslibars

Hemmagjorda müslibars är ett perfekt mellanmål som du enkelt lagar med müsli, dadlar för sötma och kokosolja för konsistens. Mixa ihop alla ingredienser, pressa ut i en form till önskad tjocklek och låt massan stelna i kylen.

Ingredienser
4 st
3 dl müsli (gärna fruktmüsli)
125 g urkärnade dadlar
3 msk kokosolja
ev 50 g smält mörk choklad (att ringla över)
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur länge håller dessa om man vill spara dom och hur förvara dom bäst?
Malte
2024-10-11Hej Malte! Dom håller i flera veckor. Du kan se om det blir lagom konsistens i rumstemperatur eller om dom blir bättre i kylen. Dom kan förvaras i vilket som, bara en fråga om vad man gillar. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-14Har gjort dessa några gånger nu. Ibland blir de bra, ibland håller de ihop jättedåligt och det blir nästan bara smul av alltihop. Hur kan man göra för att de ska hålla ihop bättre?
Torun
2023-08-15Hej Torun! Ursäkta sent svar. Det är tyvärr svårt att veta varför det inte alltid blir bra för dig. Det vi kan tipsa om att verkligen trycka till/pressa massan hårt så att det blir kompakt och därmed lättare att skära. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-28Går bra att använda rapsolja istället för kokosolja.
Therese
2023-06-13Hej Therese! Vi har inte provat men det går nog. Häll inte i all rapsolja på en gång utan häll lite i taget till en bra konsistens. Skriv gärna en ny kommentar om du testar det. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-14