Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Hemmagjorda müslibars

Hemmagjorda müslibars är ett perfekt mellanmål som du enkelt lagar med müsli, dadlar för sötma och kokosolja för konsistens. Mixa ihop alla ingredienser, pressa ut i en form till önskad tjocklek och låt massan stelna i kylen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör 2/3 av müslin, dadlar och kokosfett i en mixer. Häll massan i en skål och tillsätt resten av müslin och blanda. Pressa ihop och platta till massan till en rektangel som sedan kan skäras upp i bitar.
  2. Ställ att stelna i kylskåp i ca 1 timme.
  3. Skär upp till bars och ringla ev. över smält choklad.

För alla

Kontrollera innehållet i müslin.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri müsli.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad eller uteslut chokladen.
Gör mjölkproeinfri: välj mjölkproteinfri choklad eller uteslut chokladen.

Recept och bild i samarbete med AXA.

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 3 dl müsli (gärna fruktmüsli)
  • 125 g urkärnade dadlar
  • 3 msk kokosolja
  • ev 50 g smält mörk choklad (att ringla över)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!