Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sandwichbitar med björnbär och lime

Glass helt fri från grädde, mjölk, raffinerat socker och ägg – är det möjligt? Det är det – se bara här på dessa läckra sandwichbitar med mandelbotten. Fyll med len kokosglass, ena delen smaksatt med björnbär, andra delen med lime. Perfekt att ha på lut i frysen!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg cashewnötterna minst 6 timmar.
  2. Botten: Mixa mandlarna till ett grovt mjöl i en matberedare eller blender. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa till en smidig deg. Tryck ut hälften av degen i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm (för 12 st bitar).
  3. Häll av, skölj och låt cashewnötterna rinna av. Mixa dem fint i en matberedare eller blender. Tillsätt kokosgrädde, agavesirap, vaniljpulver samt limeskal och -juice. Fortsätt mixa till en jämn smet. Tillsätt kokosoljan och fortsätt mixa.
  4. Bred ut hälften av fyllningen på bottnen. Jämna till ytan. Ställ in i frysen ca 30 minuter.
  5. Tillsätt björnbären till resterande fyllning, men spara några hela bär. Mixa till en jämn smet.
  6. Bred ut björnbärsfyllningen ovanpå limefyllningen. Tryck ner de hela björnbären. Jämna till ytan. Ställ in i frysen ca 6 timmar, tills den stelnat.
  7. Tryck ut resten av mandelsmeten på björnbärsfyllningen. Ställ in i frysen ca 30 minuter.
  8. Ta ut glassen ur frysen ca 15 minuter före servering. Skär i 12 bitar (för 12 port).

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1/2 dl kokosgrädde
  • 3/4 dl agavesirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk finrivet limeskal
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • 3/4 dl kokosolja
  • 75 g tinade björnbär
Botten
  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 120 g färska, urkärnade dadlar (gärna medjool)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk kokosolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?