Dadelbollar

Betyg 4.7 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Dadelbollar

Baka godaste dadelbollarna med choklad, kokos och havregryn. Att göra chokladbollar med dadlar är perfekt när du är sugen på en lite nyttigare fika.  

Ett fat med dadelchokladbollar rullade i kokos.

Ingredienser

ca 25 st
75 g smör (eller kokosolja)
200 g dadlar (torkade)
3 dl havregryn
1/2 dl riven kokos
3 msk kakao
3 msk starkt kaffe
1 krm salt
1 1/2 dl riven kokos att rulla bollarna

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Kan man utesluta kaffet eller ersätta det med något annat?

    Angelica

    Hej Angelica! Det går att ersätta kaffet, använd något som inte är sött, t ex starkt te. Lycka till. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Måste man ha en matberedare?

    Anneli

    Hej Anneli! Det bästa resultatet blir nog ändå med en matberedare, men om du hackar dadlarna mycket fint, nästan så att det blir en puré, så går det säkert att få ihop en smet att rulla bollar på. Lycka till, Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Såå goda! Men jag gjorde på färska dadlar, det går inte att känna skillnad från vanliga chokladbollar !

    Ylva

  • Går de att frysa?

    Anette

    Hej Anette! Det går fint att frysa dem. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Kan man frysa dem?

    Malin maria

  • Prova med färska dadlar. Otroligt mycket bättre. Man kan inte känna skillnad från riktiga bollar.

    Jimmy

  • Gjorde detta recept med några modifikationer för att provköra vår nya matberedare. Använde färska ekologiska dadlar (16 st, urkärnad vikt ca 200g) och margarin som jag lät bli att smälta men fick då tillsätta en aning mer kaffe för att få en jämn smet. Hade nog gått ändå med lite tålamod... Mixade lite salta jordnötter till "smul" och rullade hälften i vilket blev riktigt gott! Fick ut ca. 55 små bollar, ungefär 1.5-2 tsk per boll skulle jag uppskatta. Stort tack för ett toppen grundrecept!

    Lovisa

  • Blev väldigt goda och lätta att göra men har gjort det många gånger och det blir endast 12 chokladbollar.

    Anya

  • Jag kärnade ur färska dadlar ("kartongdadlar"), använde mjölkfritt margarin och glutenfria havregryn och rullade i krossade kokosflakes. Gick utmärkt och det blev ett bra gluten- och mjölkfritt fika.

    Maria

  • Vilken typ av dadlar ska man använda? Färska eller torkade? :) Tack på förhand!

    Sara

    Hej Sara! Tack för att du frågar! Det ska vara torkade och jag ska även nu förtydliga det i receptet! :) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per st

Energi424 KJ / 101 kCal
Fett5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater12 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Chokladbollar med svarta bönor
    Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Choklad- och kaffebollar
    Betyg 4.4 av 5.115 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Favoritbollar
    Betyg 2.4 av 5.107 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Energibollar med olika smaker
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladbollar med bryggkaffe
    Betyg 3.8 av 5.254 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kaffe- och chokladsmoothie
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad