Raw cheesecake med banan, dadlar och kolasås
Lyxig och god vegansk cheesecake som du gör av bland annat dadlar, nötter och banan. Kolasåsen av dadlar, kokosolja och lönnsirap kommer absolut bli din nya kolasåsfavorit, inte bara till denna smarriga raw cheesecake! Garnera med banan, nötter, kokos, kakao och lite lönnsirap.
Ingredienser
10 bitar
Fyllning
4 dl naturella cashewnötter (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 dl kallpressad kokosolja
2 mogna bananer
1/2 dl lönnsirap
2 1/2 msk kakao
Botten
2 1/2 dl pecannötter (2 1/2 dl motsvarar ca 100 g)
150 g färska dadlar
2 msk kallpressad kokosolja
1 msk kakao
Kolasås
100 g färska dadlar
1 dl kallpressad kokosolja
1 dl lönnsirap
Topping
flingsalt
valfria nötter
skivad banan
rostade kokoschips
lönnsirap
kakao
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit med kolasås men utan topping.
Energi2456 KJ / 587 kCal
Fett42 g
Salt0.02 g
Kolhydrater45 g
Protein7 g
Kommentarer
Fantastiskt god kaka, jag vet inte varför den kallas cheesecake för det är ju någonting helt annat. Men den här kakan är gudomligt god att servera med vispad grädde. Kommer jag att göra många gånger!
Marie
2023-12-23Super god kaka. Jag undrar om man kan frysa in kolasåsen? Hur förvarar man kolasåsen ?
Susanne
2022-05-23Den här är såå god! Blir godast om den får stå i kylen över natten, om du fryser den så ta upp den minst 40 min innan servering så den hinner mjukna! Den smakar nämligen inte lika mycket annars..
Johanna
2021-04-04