Raw cheesecake med banan, dadlar och kolasås

3
4
Raw cheesecake med banan, dadlar och kolasås

Lyxig och god vegansk cheesecake som du gör av bland annat dadlar, nötter och banan. Kolasåsen av dadlar, kokosolja och lönnsirap kommer absolut bli din nya kolasåsfavorit, inte bara till denna smarriga raw cheesecake! Garnera med banan, nötter, kokos, kakao och lite lönnsirap.

Skriv ut
Raw cheesecake med banan, dadlar och kolasås

Ingredienser

10 bitar

Fyllning

4 dl
naturella cashewnötter (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 dl
kallpressad kokosolja
2
mogna bananer
1/2 dl
lönnsirap
2 1/2 msk
kakao

Botten

2 1/2 dl
pecannötter (2 1/2 dl motsvarar ca 100 g)
150 g
färska dadlar
2 msk
kallpressad kokosolja
1 msk
kakao

Kolasås

100 g
färska dadlar
1 dl
kallpressad kokosolja
1 dl
lönnsirap

Topping

flingsalt
valfria nötter
skivad banan
rostade kokoschips
lönnsirap
kakao

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit med kolasås men utan topping.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Johanna

2021-04-04

Den här är såå god! Blir godast om den får stå i kylen över natten, om du fryser den så ta upp den minst 40 min innan servering så den hinner mjukna! Den smakar nämligen inte lika mycket annars..

Alexia

2021-03-15

Supergod cheesecake! Kommer garanterat göra om den här igen!! Går det att byta pecannötter mot pistagenötter i botten? Hur mycket pistagenötter skulle ni gissa på att man behöver?

Redaktionen ICAse

2021-03-17

Hej Alexia! Vad kul att höra att du gillade den! Vi har inte provbakat med pistagenötter men det funkar säkert jättebra. Du ska då ta samma mängd som pecannötter. Om du testar det så får du gärna kommentera här igen och berätta hur den blev. Hälsningar Elina

Johanna

2021-01-22

Mycket god!!

Näringsvärde per portion

Energi 2456 KJ / 587 kCal
Fett 42 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 45 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept