Fryst choklad- och passionstårta

51
12
Fryst choklad- och passionstårta

Det är chokladigt, det är fruktigt syrligt, det är krämigt och bjuder samtidigt på sött tuggmotstånd. Denna frysta choklad- och passionsfrukttårta får vilken dessertälskare som helst på fall. Bäst är att du kan förbereda den i god tid och ha på lut i frysen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Fryst choklad- och passionstårta

Ingredienser

10-12 bitar

Botten

100 g hasselnötter
100 g urkärnade dadlar
1 dl riven kokos
1/2 dl kakao
1/2 dl kokosolja
1 krm salt

Chokladfyllning

2 mogna avokado
100 g mörk choklad (70%)
1 dl kokosgrädde
1/2 - 1 dl agavesirap
1 krm salt

Topping

2 mogna bananer
250 g fryst tärnad mango
1 dl urgröpt passionsfrukt
1 dl kokosgrädde
1/2 dl kokosolja

Till garnering

urgröpt passionsfrukt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Selma

2020-12-26

Kan man byta bort passionsfrukten till typ någon citrusfrukter eller så?

Ann-katrine

2020-04-06

Solrosfrön är ett utmärkt sätt att ersätta nötter mvh Ann-Cathrine

Maria

2020-01-18

För att inte få hela passionsfruktskärnor i den gula krämen behöver man mixa ihop passionsfrukten (kärnor och den gula saften) separat. Annars glider bara kärnorna runt i krämen av banan, mango och grädde.

Redaktionen ICAse

2020-01-22

Hej Maria! Tack för bra tips! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1452 KJ / 348 kCal
Fett 19 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 26 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept