Fryst choklad- och passionstårta

Det är chokladigt, det är fruktigt syrligt, det är krämigt och bjuder samtidigt på sött tuggmotstånd. Denna frysta choklad- och passionsfrukttårta får vilken dessertälskare som helst på fall. Bäst är att du kan förbereda den i god tid och ha på lut i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
10-12 bitar
Botten
100 g hasselnötter
100 g urkärnade dadlar
1 dl riven kokos
1/2 dl kakao
1/2 dl kokosolja
1 krm salt
Chokladfyllning
2 mogna avokado
100 g mörk choklad (70%)
1 dl kokosgrädde
1/2 - 1 dl agavesirap
1 krm salt
Topping
2 mogna bananer
250 g fryst tärnad mango
1 dl urgröpt passionsfrukt
1 dl kokosgrädde
1/2 dl kokosolja
Till garnering
urgröpt passionsfrukt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1452 KJ / 348 kCal
Fett19 g
Salt0.3 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g
Kommentarer
Har gjort denna tårtan ikväll. Toppingen blev inte bra. Blev inte alls så gul och blank och slät som på bilden. Blev mer som en ”gröt” med tydlig smak av banan. Kärnorna i passionsfrukterna krossades inte trots mixade dem både enskilt och ihop med de andra ingredienserna. Hur göra?
Marita
2022-03-24Så himla gott alltså! Alla i sällskapet älskade den.
Milla
2022-01-18Är allergisk mot avokado, vad kan man använda istället?
Mona
2021-10-31