Fryst choklad- och passionstårta

Det är chokladigt, det är fruktigt syrligt, det är krämigt och bjuder samtidigt på sött tuggmotstånd. Denna frysta choklad- och passionsfrukttårta får vilken dessertälskare som helst på fall. Bäst är att du kan förbereda den i god tid och ha på lut i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
10-12 bitar
Botten
100 g hasselnötter
100 g urkärnade dadlar
1 dl riven kokos
1/2 dl kakao
1/2 dl kokosolja
1 krm salt
Chokladfyllning
2 mogna avokado
100 g mörk choklad (70%)
1 dl kokosgrädde
1/2 - 1 dl agavesirap
1 krm salt
Topping
2 mogna bananer
250 g fryst tärnad mango
1 dl urgröpt passionsfrukt
1 dl kokosgrädde
1/2 dl kokosolja
Till garnering
urgröpt passionsfrukt
Gör så här
00:30:00
04:00:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1452 KJ / 348 kCal
Fett19 g
Salt0.3 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g
Kommentarer
God tårta! Istället för hasselnötter använde jag cashewnötter. Det blev väldigt gott. Nästa gång skall jag testa att vispa kokosgrädden till täcket för en mer glasslik konsistens. Den blev väl isig och hård.
Annie george
2024-07-10En favorit i mitt kompisgäng! Den gula toppingen tar väldigt lång tid att tina och är hård när andra delarna går att äta men blir bra när man har i mer kokosgrädde och olja.
Monika
2024-03-15Har gjort denna tårtan ikväll. Toppingen blev inte bra. Blev inte alls så gul och blank och slät som på bilden. Blev mer som en ”gröt” med tydlig smak av banan. Kärnorna i passionsfrukterna krossades inte trots mixade dem både enskilt och ihop med de andra ingredienserna. Hur göra?
Marita
2022-03-24