Fryst choklad- och passionstårta

56
15
Fryst choklad- och passionstårta

Det är chokladigt, det är fruktigt syrligt, det är krämigt och bjuder samtidigt på sött tuggmotstånd. Denna frysta choklad- och passionsfrukttårta får vilken dessertälskare som helst på fall. Bäst är att du kan förbereda den i god tid och ha på lut i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Fryst choklad- och passionstårta

Ingredienser

10-12 bitar

Botten

100 g hasselnötter
100 g urkärnade dadlar
1 dl riven kokos
1/2 dl kakao
1/2 dl kokosolja
1 krm salt

Chokladfyllning

2 mogna avokado
100 g mörk choklad (70%)
1 dl kokosgrädde
1/2 - 1 dl agavesirap
1 krm salt

Topping

2 mogna bananer
250 g fryst tärnad mango
1 dl urgröpt passionsfrukt
1 dl kokosgrädde
1/2 dl kokosolja

Till garnering

urgröpt passionsfrukt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Marita

2022-03-24

Har gjort denna tårtan ikväll. Toppingen blev inte bra. Blev inte alls så gul och blank och slät som på bilden. Blev mer som en ”gröt” med tydlig smak av banan. Kärnorna i passionsfrukterna krossades inte trots mixade dem både enskilt och ihop med de andra ingredienserna. Hur göra?

Milla

2022-01-18

Så himla gott alltså! Alla i sällskapet älskade den.

Mona

2021-10-31

Är allergisk mot avokado, vad kan man använda istället?

Näringsvärde per portion

Energi 1452 KJ / 348 kCal
Fett 19 g
Salt 3 g
Kolhydrater 26 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden