Salty caramel bites

106
14
Salty caramel bites

Dessa små snickersbitar på jordnötter och dadlar är perfekta att ha i frysen när sötsuget slår till. Söta och goda utan tillsatt socker. Ät de direkt när de kommer ur frysen eller låt de tina en stund för mjukare konsistens.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Salty caramel bites

Ingredienser

25 st

Understa lagret

2 1/2 dl
salta jordnötter
10
urkärnade, färska dadlar
1 - 2 msk
vatten
1 krm
vaniljpulver

Mellersta lagret

1 1/2 dl
osötat jordnötssmör
10
urkärnade, färska dadlar
1/2 dl
kokosolja
1 krm
salt
1 krm
vaniljpulver

Översta laget

1/2 dl
kokosolja
4 msk
kakao
1 tsk
honung (eller agavesirap för vegansk)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

106

Kommentarer

Frida

2020-11-21

För min del funkar det bara att ta dom direkt från frysen, annars blir det jättekladdigt direkt.

Frida

2020-11-21

Mitt första lager blev så tjock så det var svårt att trycka ut den. Mitt andra lager blev istället nästan rinnande. Skulle dessutom behövt stå längre i frysen innan jag hällde på den tunna toppglasyren. Men smaken är god! Funderar dock på varför man ska göra i två olika lager. Borde ha funkat att köra ihop både lager 1 och 2 i ett, eller? Då hade nog konsistensen blivit bättre. Någon som provat?

Odessa

2020-08-28

Kan man förvara dom i rumstemperatur eller kylen eller är det frysen som gäller? Och hur länge håller dom ungefär? Jättegoda blev dom iallafall!

Redaktionen ICAse

2020-08-31

Hej Odessa! Vi rekommenderar att förvara dom i frysen, de tinar upp snabbt när det är små bitar. Kylen funkar också för förvaring. I kylen håller de ungefär 1 vecka och i frysen i minst 1 månad. Härligt att höra att du tyckte om dom! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 562 KJ / 135 kCal
Fett 7 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 6 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept