UNDER 60 MIN | Medel

Salty caramel bites

Dessa små snickersbitar på jordnötter och dadlar är perfekta att ha i frysen när sötsuget slår till. Söta och goda utan tillsatt socker. Ät de direkt när de kommer ur frysen eller låt de tina en stund för mjukare konsistens.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Understa lagret: Mixa salta jordnötter, dadlar, vatten och vaniljpulver i en matberedare. Tryck ut i en bakpappersklädd form, ca 15 cm x 23 cm (för 25 bitar) och ställ i frysen.
  2. Mellersta lagret: Mixa jordnötssmör, dadlar, kokosolja, salt och vaniljpulver och tryck ut i formen. Ställ in i frysen.
  3. Översta lagret: Smält kokosolja och blanda med kakao och honung. Häll över formen. Låt stelna i frysen. Skär i bitar och förvara.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 25 st
Understa lagret
  • 2 1/2 dl salta jordnötter
  • 10 urkärnade, färska dadlar
  • 1 - 2 msk vatten
  • 1 krm vaniljpulver
Mellersta lagret
  • 1 1/2 dl osötat jordnötssmör
  • 10 urkärnade, färska dadlar
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
Översta laget
  • 1/2 dl kokosolja
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk honung (eller agavesirap för vegansk)

Näringsvärde
Per portion

Energi 562 kJ / 135 kCal