Salty caramel bites
4.8Världens godaste

Dessa små snickersbitar på jordnötter och dadlar är perfekta att ha i frysen när sötsuget slår till. Söta och goda utan tillsatt socker. Ät de direkt när de kommer ur frysen eller låt de tina en stund för mjukare konsistens.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ingredienser
24 st
Understa lagret
2 1/2 dl salta jordnötter
10 urkärnade, torkade dadlar
2 msk vatten
1 krm vaniljpulver
Mellersta lagret
1 dl osötat jordnötssmör
10 urkärnade, torkade dadlar
1/2 dl kokosolja
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
Översta laget
1/2 dl kokosolja
4 msk kakao
1 tsk honung (eller agavesirap för vegansk)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi562 KJ / 135 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentarer
29 stHar gjort de flera gånger, försvinnande goda! 🤩
Johanna
Växtbaserade och snälla, och riktigt goda. Y u m!
Jenny
Enkla att göra och jättegoda!
Maria
Supergoda!!!
Frida
Angående frågan från Viola nedan och svaret. Vad är kokosoljan om inte flytande? Hur mycket är 10 dadlar i gram? Jag har hackade dadlar.
Marie
Kan man använda flyttande kokosolja? Viola
Viola
Hej Viola! Jag tror att det blir för löst då. Men om du ändå provade så får du gärna dela med dig om hur det blev! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Supergoda och smidiga att göra! Mellersta lagret blev lite rinnigt så viktigt att det hinner stelna innan sista lagret ska på.
Lisa
Toppen! Väldigt goda ⭐️
Caroline
Mums
Martina
Jag provade att mixa ihop allt istället för att göra två lager, gick alldeles utmärkt. La i jordnötterna sist så det blev lite mer crunchy textur. Provade även att lägga choklad på både botten och toppen. Supergoda! Smakar verkligen som snickers.
Pathricia