Salty caramel bites
Dessa små snickersbitar på jordnötter och dadlar är perfekta att ha i frysen när sötsuget slår till. Söta och goda utan tillsatt socker. Ät de direkt när de kommer ur frysen eller låt de tina en stund för mjukare konsistens.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
24 st
Understa lagret
2 1/2 dl salta jordnötter
10 urkärnade, torkade dadlar
2 msk vatten
1 krm vaniljpulver
Mellersta lagret
1 dl osötat jordnötssmör
10 urkärnade, torkade dadlar
1/2 dl kokosolja
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
Översta laget
1/2 dl kokosolja
4 msk kakao
1 tsk honung (eller agavesirap för vegansk)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi562 KJ / 135 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentarer
Angående frågan från Viola nedan och svaret. Vad är kokosoljan om inte flytande? Hur mycket är 10 dadlar i gram? Jag har hackade dadlar.
Marie
2024-12-04Kan man använda flyttande kokosolja? Viola
Viola
2024-09-28Hej Viola! Jag tror att det blir för löst då. Men om du ändå provade så får du gärna dela med dig om hur det blev! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-30Supergoda och smidiga att göra! Mellersta lagret blev lite rinnigt så viktigt att det hinner stelna innan sista lagret ska på.
Lisa
2023-02-11