Salty caramel bites

131
20
Salty caramel bites

Dessa små snickersbitar på jordnötter och dadlar är perfekta att ha i frysen när sötsuget slår till. Söta och goda utan tillsatt socker. Ät de direkt när de kommer ur frysen eller låt de tina en stund för mjukare konsistens.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Salty caramel bites

Ingredienser

25 st

Understa lagret

2 1/2 dl salta jordnötter
10 urkärnade, färska dadlar
1 - 2 msk vatten
1 krm vaniljpulver

Mellersta lagret

1 1/2 dl osötat jordnötssmör
10 urkärnade, färska dadlar
1/2 dl kokosolja
1 krm salt
1 krm vaniljpulver

Översta laget

1/2 dl kokosolja
4 msk kakao
1 tsk honung (eller agavesirap för vegansk)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

131

Kommentarer

Pathricia

2022-05-11

Jag provade att mixa ihop allt istället för att göra två lager, gick alldeles utmärkt. La i jordnötterna sist så det blev lite mer crunchy textur. Provade även att lägga choklad på både botten och toppen. Supergoda! Smakar verkligen som snickers.

Alex

2022-02-22

Magiskt goda och enkla att göra!

Jannice

2022-01-23

Gjort två gånger med tre lager men som någon annan skrivit så blir det understa lagret väldigt hårt och andra lagret väldigt löst. Provade mixa ihop dessa till ett lager och det gick finemang! Lika goda ändå :) Använde inte ens färska dadlar och det gick också bra! Toppenrecept!

Näringsvärde per portion

Energi 562 KJ / 135 kCal
Fett 7 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 6 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden