Veganska mini-cheesecakes med choklad

15
4
Veganska mini-cheesecakes med choklad

Receptet på en magiskt god vegansk efterrätt? Frozen cheesecake med choklad i miniformat, där botten görs på mandlar, kokos, dadlar och kakao med en fyllning av cashewnötter mixade med bland annat kokosmjölk, kakao och sirap.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Veganska mini-cheesecakes med choklad

Ingredienser

12 st

Fyllning

4 dl
naturella cashewnötter
3 dl
kokosmjölk
1 dl
lönn- eller agavesirap
1/2 dl
kokosolja
1/2 dl
kakao
2 tsk
vaniljpulver

Botten

1 1/2 dl
mandel
1 dl
riven kokos
10
urkärnade färska dadlar
2 msk
kakao
2 msk
kokosolja
1 krm
salt

Topping

1 dl
hackad mandel
2 dl
hackad vegansk mörk choklad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Susanne

2021-04-02

Körde fyllningen längre i mixern o då skar den sig knappt

Susanne

2021-04-02

Fyllningen smakar gott men skär sig. Kanske mina cashew var för blöta.? Ska torka av nästa gång. Vad är en blender?

Sabina

2021-03-24

Kan man byta ut kokosmjölken mot tex havremjölk?

Redaktionen ICAse

2021-03-25

Hej Sabina! Tveksamt om det blir bra, risken är att det blir isigt. Möjligen om det kan fungera med vispbar sojagrädde, om det är just kokosmjölken du vill byta ut. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2059 KJ / 492 kCal
Fett 37 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 29 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept