ÖVER 60 MIN | Medel

Veganska mini-cheesecakes med choklad

Receptet på en magiskt god vegansk efterrätt? Frozen cheesecake med choklad i miniformat, där botten görs på mandlar, kokos, dadlar och kakao med en fyllning av cashewnötter mixade med bland annat kokosmjölk, kakao och sirap.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Lägg cashewnötterna i blöt i kallt vatten minst 5 timmar.
  2. Botten: Mixa mandel, kokos, dadlar, kakao, kokosolja och salt i en matberedare. Tryck ut i botten på en muffinsplåt eller 12 muffinsformar (för 12 st) och ställ i frysen.
  3. Fyllning: Häll av vattnet från cashewnötterna. Mixa nötterna med kokosmjölk, agave- eller lönnsirap, kokosolja, kakao och vaniljpulver till en slät smet i en stark blender. Fördela i formarna och ställ i frysen minst 6 timmar.
  4. Topping: Hacka mandeln. Hacka och smält chokladen och ringla över. Strö över mandeln. Ät direkt eller frys in. Ta fram minst 15 minuter före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Ingredienser

Portioner: 12 st
Fyllning
  • 4 dl naturella cashewnötter
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 dl lönn- eller agavesirap
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljpulver
Botten
  • 1 1/2 dl mandel
  • 1 dl riven kokos
  • 10 urkärnade färska dadlar
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kokosolja
  • 1 krm salt
Topping
  • 1 dl hackad mandel
  • 2 dl hackad vegansk mörk choklad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2059 kJ / 492 kCal