Veganska mini-cheesecakes med choklad
Receptet på en magiskt god vegansk efterrätt? Frozen cheesecake med choklad i miniformat, där botten görs på mandlar, kokos, dadlar och kakao med en fyllning av cashewnötter mixade med bland annat kokosmjölk, kakao och sirap.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
12 st
Fyllning
4 dl naturella cashewnötter
3 dl kokosmjölk
1 dl lönn- eller agavesirap
1/2 dl kokosolja
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljpulver
Botten
1 1/2 dl mandel
1 dl riven kokos
10 urkärnade färska dadlar
2 msk kakao
2 msk kokosolja
1 krm salt
Topping
1 dl hackad mandel
2 dl hackad vegansk mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi2059 KJ / 492 kCal
Fett37 g
Salt0.1 g
Kolhydrater29 g
Protein9 g
Kommentarer
Jag körde fyllningen i en blender, efter att ha låtit cashewnötterna rinna av i ett durkslag, och fyllningen blev riktigt krämig och god! Jag var orolig att den skulle skära sig då jag läst i kommentarerna att den gjort det, men den blev jättefin!
Nina
2024-04-04Körde fyllningen längre i mixern o då skar den sig knappt
Susanne
2021-04-02Fyllningen smakar gott men skär sig. Kanske mina cashew var för blöta.? Ska torka av nästa gång. Vad är en blender?
Susanne
2021-04-02