Veganska mini-cheesecakes med choklad

Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
5
Veganska mini-cheesecakes med choklad

Receptet på en magiskt god vegansk efterrätt? Frozen cheesecake med choklad i miniformat, där botten görs på mandlar, kokos, dadlar och kakao med en fyllning av cashewnötter mixade med bland annat kokosmjölk, kakao och sirap.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Veganska mini-cheesecakes med choklad

Ingredienser

12 st

Fyllning

4 dl naturella cashewnötter
3 dl kokosmjölk
1 dl lönn- eller agavesirap
1/2 dl kokosolja
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljpulver

Botten

1 1/2 dl mandel
1 dl riven kokos
10 urkärnade färska dadlar
2 msk kakao
2 msk kokosolja
1 krm salt

Topping

1 dl hackad mandel
2 dl hackad vegansk mörk choklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Jag körde fyllningen i en blender, efter att ha låtit cashewnötterna rinna av i ett durkslag, och fyllningen blev riktigt krämig och god! Jag var orolig att den skulle skära sig då jag läst i kommentarerna att den gjort det, men den blev jättefin!

Nina

2024-04-04

Körde fyllningen längre i mixern o då skar den sig knappt

Susanne

2021-04-02

Fyllningen smakar gott men skär sig. Kanske mina cashew var för blöta.? Ska torka av nästa gång. Vad är en blender?

Susanne

2021-04-02

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi2059 KJ / 492 kCal
Fett37 g
Salt0.1 g
Kolhydrater29 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Mango- och chiabars
Betyg 3.2 av 5.
179 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw knäck med cashewnötter
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Raw semla
Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sandwichbitar med björnbär och lime
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
No bake cheesecake med blåbär
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksbollar med dadlar och mandel
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga