Inspireras av årets påskmeny från tidningen Buffé! En härlig påsk med örtkryddat lamm, dilldoftande lax, krämiga bönor och ljuvliga desserter står på menyn.

Recept Stefan Ekengren Styling Pamela Pomplitz Foto Lennart Weibull
Tips: Alla våra recept till påsken hittar du här!

  • Ägghalvor med Västerbottensost

    Ägghalvor med Västerbottensost

    Dessa ljuvligt goda ägghalvor med Västerbottensost passar perfekt till årets högtider, vare sig det vankas jul, påsk eller midsommar. Fyllningen görs av Västerbotten, färskost, kapris, saltgurka och gräslök, och de fyllda äggen toppas med ett krispigt smul av rågbröd.

    - Ägghalvor med Västerbottensost

    Spara

  • Ägghalvor med räkor och senapskräm

    Ägghalvor med räkor och senapskräm

    Bjud på magiskt goda ägghalvor med räkor och en majonnäsbaserad senapskräm med smak av dill och salladslök. Enkelt att laga och perfekt till både julens, påskens och midsommarens buffébord!

    - Ägghalvor med räkor och senapskräm

    Spara

  • Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås

    Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås

    Ugnsbakad laxsida med ett krispigt täcke av panko smaksatt med dill blir ett underbart inslag på buffén eller som huvudrätt. Här serverar vi laxen tillsammans med en sötsyrlig dillsås med rom.

    - Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås

    Spara

  • Varm sallad på marinerade kronärtskockor

    Varm sallad på marinerade kronärtskockor

    Marinerade kronärtskockor blir supergoda serverade som en varm sallad tillsammans med spenat! Ett enkelt tillbehör som går att laga på ett kick när du vill ha något grönt till maten.

    - Varm sallad på marinerade kronärtskockor

    Spara

  • Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

    Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

    Rostad rotselleri är ett magiskt gott tillbehör till en buffé. Tillsammans med krämig smörsås, riven pepparrot och parmesan blir rotsellerin ett perfekt inslag till påskbord, vårbuffé eller helgmiddag.

    - Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

    Spara

  • Gubbröra med senap

    Gubbröra med senap

    Klassikern gubbröra görs på kokta ägg och ansjovis och är ett måste på buffébordet till påsk och jul. Prova vår gubbröra med dijonsenap, grovkornig senap, dill och gräslök. Till skillnad från många andra recept så är denna gubbröra utan potatis.

    - Gubbröra med senap

    Spara

  • Färska haricots verts i senapsmajo

    Färska haricots verts i senapsmajo

    Färska haricots verts blir ett läckert tillbehör till en buffé när de blancheras och blandas med majonnäs och dijonsenap. Dessa goda bönor i senapsmajo passar dessutom utmärkt som tillbehör till lamm!

    - Färska haricots verts i senapsmajo

    Spara

  • Lammstek med rosmarin- och tomatsky

    Lammstek med rosmarin- och tomatsky

    Letar du efter ett recept på lammstek till påsk? Då har du hittat rätt. Denna saftiga och smakrika lammstek serveras med en mustig och sötsyrlig sky med smak av tomat och rosmarin. Festligt och supergott!

    - Lammstek med rosmarin- och tomatsky

    Spara

  • Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

    Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

    Vankas det festligheter? Gör en fryst hallontårta! Festlig, supergod och perfekt att förbereda i förväg. Tårtan består av en digestivebotten med hallonparfait, och på toppen: ett krispigt smul av bakad smördeg och kokos.

    - Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul

    Spara

  • Mandelmusslor

    Mandelmusslor

    Traditionellt serveras mandelmusslor till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.

    - Mandelmusslor

    Spara