Porchetta på lamm med örtsky och pestopotatis

11
2
Porchetta på lamm med örtsky och pestopotatis

Porchetta är en italiensk maträtt som vanligtvis görs på fläskkött som rullas ihop med en smakrik fyllning. Här har vi gjort variant på lamm fylld med en kryddblandning av vitlök, fänkål, timjan och rosmarin. Servera lammet med örtsky och pestoslungad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Porchetta på lamm med örtsky och pestopotatis

Ingredienser

6 portioner

Porchetta

1 lammstek (à ca 1 kg)
1 msk fänkålsfrön
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad rosmarin
1/2 dl hackad timjan
2 msk smör
1 msk olivolja
2 dl vitt vin
1 msk konc kalvfond
1 dl vatten
1 - 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
2 dl hackade blandade örter (t ex persilja, rosmarin och timjan)
honung

Pestopotatis

1200 g små fasta potatisar
1 kruka basilika
2 msk pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl riven parmesan
3/4 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Tillaga lammet innan gästerna kommer och linda in i bakplåtspapper. Skiva upp och häll över varm sky vid servering.

Pesto kan göras på alla möjliga sorters nötter, frön, örter och ostar. Tillsätt det som du har hemma: som prästost, solroskärnor och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Salme

2022-04-18

Vi hoppade över peston som tillbehör och det blev ändå mycket gott.

Milena

2022-04-08

Mycket gott

Testa liknande recept

Krämbulle
Kanelsnäcka
Kardemummakringlor
Bubble tea
Studenttårta
Skumbollar