Porchetta på lamm med örtsky och pestopotatis
Porchetta är en italiensk maträtt som vanligtvis görs på fläskkött som rullas ihop med en smakrik fyllning. Här har vi gjort variant på lamm fylld med en kryddblandning av vitlök, fänkål, timjan och rosmarin. Servera lammet med örtsky och pestoslungad potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
6 portioner
Porchetta
1 lammstek (à ca 1 kg)
1 msk fänkålsfrön
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad rosmarin
1/2 dl hackad timjan
2 msk smör
1 msk olivolja
2 dl vitt vin
1 msk konc kalvfond
1 dl vatten
1 - 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
2 dl hackade blandade örter (t ex persilja, rosmarin och timjan)
honung
Pestopotatis
1200 g små fasta potatisar
1 kruka basilika
2 msk pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl riven parmesan
3/4 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi hoppade över peston som tillbehör och det blev ändå mycket gott.
Salme
2022-04-18Mycket gott
Milena
2022-04-08