Citronpaj
Vårens godaste paj är en citronpaj fylld med god och fräsch citronkräm som lyser gul som solen. Att bjuda på paj med citron är en fantastisk efterrätt och ett måste på påskbordet, men den passar såklart alla tider på året. Du väljer själv de bär du gillar att toppa citronpajen med.
Ingredienser
12-14 bitar
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 msk kallt vatten
Citronkräm
finrivet skal och saft av 3 citroner (3 st motsvarar 2 dl saft)
3 äggulor
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
125 g rumsvarmt smör
Till servering
citronskivor eller inkokta citronskivor (se tips)
färska bär
lättvispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilken besvikelse! Krämen stelnar inte det minsta och pajskalet blir hårt som sten, fick använda våld för att få bort det ur formen.
Karolina
2024-10-07Kan man tillaga denna dagen innan den ska ätas?
Nina
2024-06-04Hej Nina! Ja, det kan man men botten blir inte lika frasig då och den kan bli lite fuktig på ytan. Men visst fungerar det. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-05Både vacker och god. Tog också lite mindre socker i krämen. Fin och enkel dekoration med inkokta citroner - har aldrig provat det - kommer att göra det igen! 🤗
Lisa
2024-03-28