Citronpaj

Vårens godaste paj är en citronpaj fylld med god och fräsch citronkräm som lyser gul som solen. Att bjuda på paj med citron är en fantastisk efterrätt och ett måste på påskbordet, men den passar såklart alla tider på året. Du väljer själv de bär du gillar att toppa citronpajen med.

Ingredienser
12-14 bitar
Deg
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 msk kallt vatten
1 äggula
Citronkräm
2 gelatinblad
3 - 4 citroner (2 msk finrivet skal och 2 dl saft)
3 äggulor
3 ägg
2 1/2 - 3 dl strösocker (beroende på önskad sötma på krämen)
125 g rumsvarmt smör
Till servering
citronskivor eller inkokta citronskivor (se tips)
färska bär
lättvispad grädde
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:10:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nej vilken flopp. Stenhårt pajskal och citronkrämen blev alldeles för rinnig.
Sofia
2025-01-01Hej Sofia och ni andra som lagat citronpajen. ICAs kockar har nu sett över receptet, både själva degen och citronkrämen och justerat i receptet så att det ska fungera bättre. Hoppas ni vill laga denna fräscha paj igen. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2025-01-29Vilken besvikelse! Krämen stelnar inte det minsta och pajskalet blir hårt som sten, fick använda våld för att få bort det ur formen.
Karolina
2024-10-07Kan man tillaga denna dagen innan den ska ätas?
Nina
2024-06-04Hej Nina! Ja, det kan man men botten blir inte lika frasig då och den kan bli lite fuktig på ytan. Men visst fungerar det. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-05