Citronpaj

Betyg 3.9 av 5.
36 personer har röstat
11
Citronpaj

Vårens godaste paj är en citronpaj fylld med god och fräsch citronkräm som lyser gul som solen. Att bjuda på paj med citron är en fantastisk efterrätt och ett måste på påskbordet, men den passar såklart alla tider på året. Du väljer själv de bär du gillar att toppa citronpajen med.

Citronpaj

Ingredienser

12-14 bitar
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 msk kallt vatten

Citronkräm

finrivet skal och saft av 3 citroner (3 st motsvarar 2 dl saft)
3 äggulor
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
125 g rumsvarmt smör

Till servering

citronskivor eller inkokta citronskivor (se tips)
färska bär
lättvispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Vilken besvikelse! Krämen stelnar inte det minsta och pajskalet blir hårt som sten, fick använda våld för att få bort det ur formen.

Karolina

2024-10-07

Kan man tillaga denna dagen innan den ska ätas?

Nina

2024-06-04

Hej Nina! Ja, det kan man men botten blir inte lika frasig då och den kan bli lite fuktig på ytan. Men visst fungerar det. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-06-05

Både vacker och god. Tog också lite mindre socker i krämen. Fin och enkel dekoration med inkokta citroner - har aldrig provat det - kommer att göra det igen! 🤗

Lisa

2024-03-28

Testa liknande recept

Enklaste mandeltårtan
Betyg 3 av 5.
46 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pannacotta
Betyg 4.8 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri bärpaj med rårörd vaniljsås
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kolapaj med röda bär
Betyg 3.1 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronlemonad
Betyg 3.9 av 5.
547 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ris à la Malta - Tips vid tidsbrist
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga