Äggcocotte med löjrom

7
3
Äggcocotte med löjrom

Äggcocotte är ägg som tillsammans med grädde och lagrad ost bakas i formar i vattenbad i ugnen. Resultatet blir en len och luftig äggkräm som avnjuts tillsammans med löjrom och crème fraiche och toppas med gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Äggcocotte med löjrom

Ingredienser

6 portioner
6 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl riven lagrad ost (gärna Västerbottensost)

Till servering

2 förp löjrom eller stenbitsrom (à 80 g)
2 dl smetana eller crème fraiche
1/2 dl finskuren gräslök
bröd

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och smetana/crème fraiche.

Gör så här

Tips

Välj tångkaviar istället för löjrom för en lakto-ovo-vegetarisk variant.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Ulla

2022-04-18

Med lite babyspenat i botten på cocotterna blev det perfekt och mycket uppskattat av gästerna. Så enkelt och så gott!

Marika

2022-04-16

Supergod! Vi använde regnbågsrom istället för annan rom.

Annika

2022-04-14

Går dessa att göra i förväg eller ska de ätas varma?