Äggcocotte med löjrom
Äggcocotte är ägg som tillsammans med grädde och lagrad ost bakas i formar i vattenbad i ugnen. Resultatet blir en len och luftig äggkräm som avnjuts tillsammans med löjrom och crème fraiche och toppas med gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
6 portioner
6 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl riven lagrad ost (gärna Västerbottensost)
Till servering
2 förp löjrom eller stenbitsrom (à 80 g)
2 dl smetana eller crème fraiche
1/2 dl finskuren gräslök
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod förrätt på påskbordet. Rommen och smetana bröt av fint mot den lena äggcocetten.
Annica
2024-04-01Riktigt god, och snabb och enkel att laga! Bytte grädde mot bara mjölk då grädden blir väldigt mäktig. Hade grovriven ost denna gång, nästa ska jag pröva riktigt finriven för att få en jämna, lenare fördelning i hela smeten. Utan smetana och rom så är det även ett enkelt mellanmål.
Angelika
2023-06-30Med lite babyspenat i botten på cocotterna blev det perfekt och mycket uppskattat av gästerna. Så enkelt och så gott!
Ulla
2022-04-18