Äggcocotte med löjrom

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
3
Äggcocotte med löjrom

Äggcocotte är ägg som tillsammans med grädde och lagrad ost bakas i formar i vattenbad i ugnen. Resultatet blir en len och luftig äggkräm som avnjuts tillsammans med löjrom och crème fraiche och toppas med gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Äggcocotte med löjrom

Ingredienser

6 portioner
6   ägg
2 dl  vispgrädde
2 dl  mjölk
1/2 tsk  salt
1 dl  riven lagrad ost (gärna Västerbottensost)

Till servering

2   förp löjrom eller stenbitsrom (à 80 g)
2 dl  smetana eller crème fraiche
1/2 dl  finskuren gräslök
bröd

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och smetana/crème fraiche.

Gör så här

Tips

Välj tångkaviar istället för löjrom för en lakto-ovo-vegetarisk variant.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Med lite babyspenat i botten på cocotterna blev det perfekt och mycket uppskattat av gästerna. Så enkelt och så gott!

Ulla

2022-04-18

Supergod! Vi använde regnbågsrom istället för annan rom.

Marika

2022-04-16

Går dessa att göra i förväg eller ska de ätas varma?

Annika

2022-04-14

Testa liknande recept

Hasselbackspotatis mini
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbotten Royal
Betyg 3.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krutonger med friterad grönkål och löjrom
Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanapé med löjrom och citronsmetana
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxsnittar med gräslök- och pepparotssmetana
Betyg 3.4 av 5.
72 personer har röstat
Under 30 min att tillaga