Äggcocotte med löjrom

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
5
Äggcocotte med löjrom

Äggcocotte är ägg som tillsammans med grädde och lagrad ost bakas i formar i vattenbad i ugnen. Resultatet blir en len och luftig äggkräm som avnjuts tillsammans med löjrom och crème fraiche och toppas med gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Äggcocotte med löjrom

Ingredienser

6 portioner
6 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl riven lagrad ost (gärna Västerbottensost)

Till servering

2 förp löjrom eller stenbitsrom (à 80 g)
2 dl smetana eller crème fraiche
1/2 dl finskuren gräslök
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod förrätt på påskbordet. Rommen och smetana bröt av fint mot den lena äggcocetten.

Annica

2024-04-01

Riktigt god, och snabb och enkel att laga! Bytte grädde mot bara mjölk då grädden blir väldigt mäktig. Hade grovriven ost denna gång, nästa ska jag pröva riktigt finriven för att få en jämna, lenare fördelning i hela smeten. Utan smetana och rom så är det även ett enkelt mellanmål.

Angelika

2023-06-30

Med lite babyspenat i botten på cocotterna blev det perfekt och mycket uppskattat av gästerna. Så enkelt och så gott!

Ulla

2022-04-18

Testa liknande recept

Pâte à choux - tre varianter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanapé med löjrom och citronsmetana
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Små bakade potatisar med fyllningar från havet
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Löjromspizza
Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselbackspotatis mini
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga