Påsktårta cheesecake

8
4
Påsktårta cheesecake

Fantastiskt god cheesecake-påsktårta med smak av citron. Chokladägg och marsipankycklingar gör tårtan festlig. En given succé till påsk.

Skriv ut
Påsktårta cheesecake

Ingredienser

12 bitar

Botten

150 g
digestivekex
50 g
rumstempererat smör

Fyllning

200 g
mandelmassa
400 g
naturell färskost av cream cheese-typ
2 dl
lemon curd
4
ägg
finrivet skal av 1
citron
0.5 dl
färskpressad citronsaft
0.5 dl
vetemjöl
1 dl
gräddfil

Till garnering

florsocker
godisägg
marsipankycklingar

För alla

Läs noga innehållet på godisäggen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri färskost och laktosfri gräddfil.
Näringsvärdet är beräknat inkl garneringen.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Kristina

4/26/2019

Kakan sprack och smakade mastigt och torrt, en besvikelse.

Alexandra

4/20/2019

God, men väldigt tunn botten och tjock cheesecake, sprack.

Karin

4/19/2019

Ska det vara TVÅ askar med färskost?

Redaktionen ICAse

4/24/2019

Hej Karin! Det beror på vad de väger. 2 askar om de är på 200 g. Hälsningar MIchelle

Näringsvärde per portion

Energi 1625 KJ / 389 kCal
Fett 24 g
Salt 0.57 g
Kolhydrater 34 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept