Påsktårta cheesecake

12
4
Påsktårta cheesecake

Fantastiskt god cheesecake-påsktårta med smak av citron. Chokladägg och marsipankycklingar gör tårtan festlig. En given succé till påsk.

Påsktårta cheesecake

Ingredienser

10 bitar

Botten

150 g digestivekex
50 g rumstempererat smör

Fyllning

skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk saft)
300 g naturell färskost av cream cheese-typ
2 dl lätt crème fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

Till garnering

godisägg
marsipankycklingar

För alla

Läs noga innehållet på godisäggen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfriaprodukter av smör, färskost och crème fraiche.
Receptet har uppdaterats april 2022.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Kristina

2019-04-26

Kakan sprack och smakade mastigt och torrt, en besvikelse.

Redaktionen ICAse

2022-04-13

Tack Kristina och ni andra som kommenterat att kakan spricker. Våra kockar har nu provlagat om receptet och gjort ändringar i receptet. Hoppas ni vill prova igen. Hälsningar Ulrika

Alexandra

2019-04-20

God, men väldigt tunn botten och tjock cheesecake, sprack.

Karin

2019-04-19

Ska det vara TVÅ askar med färskost?

Redaktionen ICAse

2019-04-24

Hej Karin! Det beror på vad de väger. 2 askar om de är på 200 g. Hälsningar MIchelle

Testa liknande recept

Citronmuffins
Påsktårta med hallon
Citronpaj
Marängpaj med citron
Mockarutor