Fantastiskt god cheesecake-påsktårta med smak av citron. Chokladägg och marsipankycklingar gör tårtan festlig. En given succé till påsk.
Ingredienser
10 bitar
Botten
150 g digestivekex
50 g rumstempererat smör
Fyllning
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk saft)
300 g naturell färskost av cream cheese-typ
2 dl lätt crème fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Till garnering
godisägg
marsipankycklingar
För alla
Läs noga innehållet på godisäggen. Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfriaprodukter av smör, färskost och crème fraiche.
Receptet har uppdaterats april 2022.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.1 av 5.
1414 personer har röstat
4 st
Kommentarer
Kakan sprack och smakade mastigt och torrt, en besvikelse.
Kristina
2019-04-26
Tack Kristina och ni andra som kommenterat att kakan spricker. Våra kockar har nu provlagat om receptet och gjort ändringar i receptet. Hoppas ni vill prova igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-04-13
God, men väldigt tunn botten och tjock cheesecake, sprack.
Alexandra
2019-04-20
Ska det vara TVÅ askar med färskost?
Karin
2019-04-19
Hej Karin!
Det beror på vad de väger. 2 askar om de är på 200 g. Hälsningar MIchelle
Kommentarer
Kakan sprack och smakade mastigt och torrt, en besvikelse.
Kristina
2019-04-26Tack Kristina och ni andra som kommenterat att kakan spricker. Våra kockar har nu provlagat om receptet och gjort ändringar i receptet. Hoppas ni vill prova igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-04-13God, men väldigt tunn botten och tjock cheesecake, sprack.
Alexandra
2019-04-20Ska det vara TVÅ askar med färskost?
Karin
2019-04-19Hej Karin! Det beror på vad de väger. 2 askar om de är på 200 g. Hälsningar MIchelle
Redaktionen
2019-04-24