Påsktårta cheesecake
![Påsktårta cheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_239218/cf_259/pasktarta_cheesecake.jpg)
Fantastiskt god cheesecake-påsktårta med smak av citron. Chokladägg och marsipankycklingar gör tårtan festlig. En given succé till påsk.
![Påsktårta cheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_239218/cf_259/pasktarta_cheesecake.jpg)
Ingredienser
10 bitar
Botten
150 g digestivekex
50 g rumstempererat smör
Fyllning
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk saft)
300 g naturell färskost av cream cheese-typ
2 dl lätt crème fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Till garnering
godisägg
marsipankycklingar
För alla
Läs noga innehållet på godisäggen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfriaprodukter av smör, färskost och crème fraiche.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfriaprodukter av smör, färskost och crème fraiche.
Receptet har uppdaterats april 2022.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska den in i kylen eller frysen om man intr ska äta den samma dag?
Marika
2024-03-30Hej Marika! Hoppas du löste det med kakan! jag tror inte att den blir bra om man fryser den. Men i kylen kan den stå någon dag. Dock kan botten blir lite fuktig men det är god ändå. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-02Lätt att tillaga Har inte smakat den ännu.
Maj-lis
2023-04-21Mycket smakligt. Fin citron smak. Lite längre tid behövs för bakning.
Antun
2023-04-11