Sparrissallad med ägg och basilikadressing

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
4
Sparrissallad med ägg och basilikadressing

Bjud på en vårig sallad med primörerna sparris och rädisor, salta sardeller och krämiga ägg. Servera salladen tillsammans med valnötter och en len dressing med smak av basilika och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Sparrissallad med ägg och basilikadressing

Ingredienser

6 portioner
6   ägg
2   hjärtsallad
1   knippe rädisor (à ca 300 g)
1   knippe grön sparris (à 250 g)
1 1/2 dl  valnötter
1/2   förp sardeller (à 80 g)

Basilikadressing

2 dl  matyoghurt (10%)
1/2   kruka basilika
1 msk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  honung
1/2 tsk  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod sallad med en fräsch dressing till (som jag hade lite mer kryddor i än vad som stod i receptet). Uppskattades av alla gäster på vår påskbuffé.

Anne

2024-04-01

Det är en superfräsch och god sallad ! Passade perfekt på påskbordet Anna

Anna

2024-04-01

Jättegott! Serverade till laxen på påskmiddagen och var mycket uppskattad. Den kommer jag göra igen.

Annica

2024-04-01

Testa liknande recept

Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Böcklingsallad med mörkt bröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Waldorfsallad med brysselkål
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Galette med grön sparris och Västerbottensost
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsstekt halloumi och citronslungade bönor
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga