Sparrissallad med ägg och basilikadressing

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
4
Sparrissallad med ägg och basilikadressing

Bjud på en vårig sallad med primörerna sparris och rädisor, salta sardeller och krämiga ägg. Servera salladen tillsammans med valnötter och en len dressing med smak av basilika och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Sparrissallad med ägg och basilikadressing

Ingredienser

6 portioner
6 ägg
2 hjärtsallad
1 knippe rädisor (à ca 300 g)
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 1/2 dl valnötter
1/2 förp sardeller (à 80 g)

Basilikadressing

2 dl matyoghurt (10%)
1/2 kruka basilika
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk honung
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod sallad med en fräsch dressing till (som jag hade lite mer kryddor i än vad som stod i receptet). Uppskattades av alla gäster på vår påskbuffé.

Anne

2024-04-01

Det är en superfräsch och god sallad ! Passade perfekt på påskbordet Anna

Anna

2024-04-01

Jättegott! Serverade till laxen på påskmiddagen och var mycket uppskattad. Den kommer jag göra igen.

Annica

2024-04-01

Testa liknande recept

Böcklingsallad med mörkt bröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellsmör
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellkräm
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stá Spiritos sallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga