Sparrissallad med ägg och basilikadressing
Bjud på en vårig sallad med primörerna sparris och rädisor, salta sardeller och krämiga ägg. Servera salladen tillsammans med valnötter och en len dressing med smak av basilika och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
6 portioner
6 ägg
2 hjärtsallad
1 knippe rädisor (à ca 300 g)
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 1/2 dl valnötter
1/2 förp sardeller (à 80 g)
Basilikadressing
2 dl matyoghurt (10%)
1/2 kruka basilika
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk honung
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Förbered allt och lägg ihop salladen vid servering.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Nej det här var ingen höjdare tyckte någon av oss.
Ulrika
2023-05-20