Sparrissallad med ägg och basilikadressing

13
0
Sparrissallad med ägg och basilikadressing

Bjud på en vårig sallad med primörerna sparris och rädisor, salta sardeller och krämiga ägg. Servera salladen tillsammans med valnötter och en len dressing med smak av basilika och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Sparrissallad med ägg och basilikadressing

Ingredienser

6 portioner
6 ägg
2 hjärtsallad
1 knippe rädisor (à ca 300 g)
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 1/2 dl valnötter
1/2 förp sardeller (à 80 g)

Basilikadressing

2 dl matyoghurt (10%)
1/2 kruka basilika
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk honung
1/2 tsk salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Förbered allt och lägg ihop salladen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer