Sparrissallad med ägg och basilikadressing

Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
1
Sparrissallad med ägg och basilikadressing

Bjud på en vårig sallad med primörerna sparris och rädisor, salta sardeller och krämiga ägg. Servera salladen tillsammans med valnötter och en len dressing med smak av basilika och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Sparrissallad med ägg och basilikadressing

Ingredienser

6 portioner
6   ägg
2   hjärtsallad
1   knippe rädisor (à ca 300 g)
1   knippe grön sparris (à 250 g)
1 1/2 dl  valnötter
1/2   förp sardeller (à 80 g)

Basilikadressing

2 dl  matyoghurt (10%)
1/2   kruka basilika
1 msk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  honung
1/2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Förbered allt och lägg ihop salladen vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Nej det här var ingen höjdare tyckte någon av oss.

Ulrika

2023-05-20

Testa liknande recept

Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Waldorfsallad med brysselkål
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sparris med parmesan- och valnötspanko
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med sardeller och fänkål
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga