Brytbröd med parmesan och salvia

Det här saftiga brytbrödet är buffébordets absoluta höjdpunkt! Hembakat bröd med parmesan och smör smaksatt med salvia och vitlök i en formation av små frallor utmärkta att delas av många.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Ingredienser
4-6 portioner
Bröd
1 dl mjölk
25 g färsk jäst
2 stora ägg
5 1/2 dl vetemjöl (5 1/2 dl motsvarar 330 g)
1 tsk salt
1/2 msk strösocker
2 dl riven parmesan
100 g rumsvarmt smör
ägg (till pensling)
flingsalt
Fyllning
50 g smör
15 hackade salviablad
1 hackad vitlöksklyfta
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Går det bra att frysa in brödet i 5 dagar och ta fram innan servering? Ida
Ida
2023-05-29Hej Ida! Det går bra att frysa in brödet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-29Kan man jäsa degen över natten?
Nom
2023-04-14Hej Nom! Det är inget vi har provbakat och vågar därför inte lova att det blir bra. Om du testar det så kommentera gärna här ingen och berätta hur det blev. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-25Godaste brödet jag ätit! På nyårsafton åt vi oss mätta med det här brödet och skagenröra till förrätt. Så vi fick skippa huvudrätten 😄
Sofia
2023-01-01