Brytbröd med parmesan och salvia

Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat
14
Brytbröd med parmesan och salvia

Det här saftiga brytbrödet är buffébordets absoluta höjdpunkt! Hembakat bröd med parmesan och smör smaksatt med salvia och vitlök i en formation av små frallor utmärkta att delas av många.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Brytbröd med parmesan och salvia

Ingredienser

4-6 portioner

Bröd

1 dl mjölk
25 g färsk jäst
2 stora ägg
5 1/2 dl vetemjöl (5 1/2 dl motsvarar 330 g)
1 tsk salt
1/2 msk strösocker
2 dl riven parmesan
100 g rumsvarmt smör
ägg (till pensling)
flingsalt

Fyllning

50 g smör
15 hackade salviablad
1 hackad vitlöksklyfta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Hej, Går det bra att göra dubbel sats? //Catte

Cathrin

2024-03-19

Hej Catte! Ja, det går strålande det! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-20

Hej! Går det bra att frysa in brödet i 5 dagar och ta fram innan servering? Ida

Ida

2023-05-29

Hej Ida! Det går bra att frysa in brödet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-05-29

Kan man jäsa degen över natten?

Nom

2023-04-14

Hej Nom! Det är inget vi har provbakat och vågar därför inte lova att det blir bra. Om du testar det så kommentera gärna här ingen och berätta hur det blev. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-04-25

Testa liknande recept

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.
178 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cacio e pepe-pizza
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filodegsrulle med parmesan och spenat
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta Alfredo
Betyg 4.1 av 5.
370 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.
340 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga