Brytbröd med parmesan och salvia

Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat
11
Brytbröd med parmesan och salvia

Det här saftiga brytbrödet är buffébordets absoluta höjdpunkt! Hembakat bröd med parmesan och smör smaksatt med salvia och vitlök i en formation av små frallor utmärkta att delas av många.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Brytbröd med parmesan och salvia

Ingredienser

4-6

Bröd

1 dl  mjölk
25 g  färsk jäst
2   stora ägg
5 1/2 dl  vetemjöl (5 1/2 dl motsvarar 330 g)
1 tsk  salt
1/2 msk  strösocker
2 dl  riven parmesan
100 g  rumsvarmt smör
ägg (till pensling)
flingsalt

Fyllning

50 g  smör
15   hackade salviablad
1   hackad vitlöksklyfta

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Godaste brödet jag ätit! På nyårsafton åt vi oss mätta med det här brödet och skagenröra till förrätt. Så vi fick skippa huvudrätten 😄

Sofia

2023-01-01

Godaste brödet någonsin. Bara dela och njut. Behövs inget smör till. Gott till kräftorna.

Gertie

2022-09-28

Kan dessa frysas in innan de ska serveras? Blir de lika goda då?

Katarina

2022-08-06

Testa liknande recept

Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftbröd med ost och dill
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad sparris i parmaskinka med färskost
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanpaj
Betyg 3 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Filodegsrulle med parmesan och spenat
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Melon med skinka
Betyg 2.8 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga