Brytbröd med parmesan och salvia

9
8
Brytbröd med parmesan och salvia

Det här saftiga brytbrödet är buffébordets absoluta höjdpunkt! Hembakat bröd med parmesan och smör smaksatt med salvia och vitlök i en formation av små frallor utmärkta att delas av många.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Brytbröd med parmesan och salvia

Ingredienser

4-6

Bröd

1 dl mjölk
25 g färsk jäst
2 stora ägg
5 1/2 dl vetemjöl (5 1/2 dl motsvarar 330 g)
1 tsk salt
1/2 msk strösocker
2 dl riven parmesan
100 g rumsvarmt smör
ägg (till pensling)
flingsalt

Fyllning

50 g smör
15 hackade salviablad
1 hackad vitlöksklyfta

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Marie

2022-04-16

super gott

Anna-lena

2022-04-14

Supergoda, detta blir en familjefavorit. Fast jag tog parmesan på toppen i st f flingsalt. Parmesan är gott!!

Marina

2022-04-12

Kan man byta ut vetemjölet mot glutenfritt? Samma mängd då eller?

Testa liknande recept

Krämbulle
Rabarberbulle
Kardemummakringlor
Kanelsnäcka
Paris brest
Studenttårta