Brytbröd med parmesan och salvia
Det här saftiga brytbrödet är buffébordets absoluta höjdpunkt! Hembakat bröd med parmesan och smör smaksatt med salvia och vitlök i en formation av små frallor utmärkta att delas av många.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
4-6 portioner
Bröd
1 dl mjölk
25 g färsk jäst
2 stora ägg
5 1/2 dl vetemjöl (5 1/2 dl motsvarar 330 g)
1 tsk salt
1/2 msk strösocker
2 dl riven parmesan
100 g rumsvarmt smör
ägg (till pensling)
flingsalt
Fyllning
50 g smör
15 hackade salviablad
1 hackad vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, Går det bra att göra dubbel sats? //Catte
Cathrin
2024-03-19Hej Catte! Ja, det går strålande det! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-20Hej! Går det bra att frysa in brödet i 5 dagar och ta fram innan servering? Ida
Ida
2023-05-29Hej Ida! Det går bra att frysa in brödet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-29Kan man jäsa degen över natten?
Nom
2023-04-14Hej Nom! Det är inget vi har provbakat och vågar därför inte lova att det blir bra. Om du testar det så kommentera gärna här ingen och berätta hur det blev. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-25