Godaste sillen för alla högtider!
Botanisera bland våra mest välbesökta sillrecept och hitta din favorit till högtiderna!
Lägga in sill med 1-2-3 lag är busenkelt! Vi guidar dig steg för steg till en klassisk inlagd sill med smak av rödlök, kryddpeppar och lagerblad. Vi tipsar också om fler goda sillrecept och smaksättningar av 5-minuterssill. Här finns något för alla!
Tips: alla recept på inlagd sill.
Vi går igenom steg för steg hur du gör egen inlagd sill. Enkelt, gott och du kommer imponera på dina gäster.
2 förp inläggningssill à 240 g, 2 rödlökar, 1 stor morot eller 2 små, 1 dl ättiksprit (12 %), 2 dl strösocker, 3 dl vatten, 15 kryddpepparkorn, 2 lagerblad.
Skala rödlök och morot och skär i tunna skivor.
Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, kryddpeppar och lagerblad. Låt svalna.
Skölj sillen och skär i bitar.
Varva sill med grönsaker i en väl rengjord burk med lock.
Häll på den kalla lagen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.
Om du föredrar smaksatt sill bjuder vi på några av våra favoritrecept här. Det går att smaksätta sill med det mesta, allt från västerbottenost till chili och ingefära.
Prova på att göra en egen senapssill genom att följa detta lättlagade recept. Gör din smakrika sås av senap, farin och vinäger blandat med olja, dill och purjolök före du lägger ner sillfiléerna. Servera din krämiga senapssill och njut!
Västerbottensost, majonnäs, dill och dijonsenap är några av ingredienserna som kommer att göra den här varianten till din nya favoritsill. Servera med kokt potatis eller placera sillen på ett knaprigt knäckebröd och njut!
Snabbaste sillen som även blir väldigt, väldigt god görs på 5-minuterssill, majonnäs, gräddfil, dill, gräslök och röd stenbitsrom. Gott på en bit surdegsknäcke.
Gör en smarrig inlagd sill med ingefära och citrus – den är lättlagad och blir en succé till jul, midsommar eller påsk. Servera ingefärssillen på julbordet eller midsommarlunchen med kokt potatis eller kanske på en bit knäckebröd?
Föredrar du krämig sill? Gör egen västkustsill, även kallad skaldjurssill, där sillfiléerna läggs in med räkor i en krämig sås av crème fraiche och majonnäs som får smak av citron, dill och gräslök. Toppa med vacker rom vid servering. Ett sillrecept som passar fint till både jul, påsk och midsommar.
Inlagd sill är en klassiker till midsommar, påsk och på det svenska julbordet. Denna inlagda sill är lättlagad, ofantligt god och en verklig fröjd för smaklökarna vid matbordet.
Kombinera dragon och fänkål till årets sill! Tack vare rödlöken som också åker med får den en fin rosa färg och smakkombinationen blir väldigt trevlig. Kanske kan det vara en ny sillfavorit på gång?
Att testa minst en ny sillvariant hör julen till! Här har du en som får smak av apelsin och senap. En ny spännande och god kombination att testa. Toppa gärna sillen med lite gräslök också innan servering.
Låt lingon och pepparrot sätta smak på sillen! Här gör vi lingonsill med rödlök, vinäger, lingondryck, socker, salt och pepparrot. Med färdig inläggningssill är det hur enkelt som helst att smaksätta egen sill.
Sill är ett måste till årets alla högtider. Gör egen krämig sill med majonnäs och crème fraiche som bas. Äpple bidrar med sötma, pepparrot ger sillen en pepprig smak och tack vare gräslök får den också en mild löksmak.
Smaksätt 5-minuterssill med chili och ingefära! En enkel och otroligt god och krämig sill som kommer att göra succé, vare sig det är på julbordet, midsommarbuffén eller påsklunchen.
Två sorters sill hör julen till! Senapssill med dragonsmak gör du enkelt genom att blanda smetana, hackad dragon och senap. Vänd sedan ner den uppskurna sillen. Till den inlagda sillen skär du grönsakerna och kokar upp med apelsin, ättika och vatten. Låt kallna innan du tillsätter sillbitarna. Låt sillarna dra i kylen, ju längre desto mer smak. Mums!
Botanisera bland våra mest välbesökta sillrecept och hitta din favorit till högtiderna!
Snart är julafton här och vad vore julbordet utan sillen? Här är några av våra favoriter.
Rabarber spritz, gravad lax med löjromskräm, grillad flankstek och jordgubbstårta.
Funderar du på vad du ska laga till midsommar? Här tipsar vi om goda midsommarrecept!
Så får du perfekt gravad lax som blir riktigt saftig och smakrik på bara fyra timmar.
Tips till dig som tänker ordna en fest och vill beräkna åtgången på dryck.