Grönsaksastro!

Grönsakshoroskop

Något du kanske inte visste var att ditt stjärntecken lätt kan kopplas ihop med en specifik grönsak eller frukt. Är du möjligtvis en ambivalent småbladig sallad eller kanske en extravagant melon? Här matchar vi ihop ditt stjärntecken med en frukt eller grönsak.

Vilken grönsak eller frukt är du?

Vi har tittat djupt ner i grönsaksdisken och hittat otroliga likheter mellan frukt och grönsaker och stjärntecken. Här har du resultatet!

 1. Jordgubbstårta

  1. Väduren och jordgubbar (21 mars - 19 april)

  Likt jordgubben är väduren en oerhört uppmärksamhetskrävande och känslig individ. Ibland känner väduren att "jahapp idag vill jag vara sur som en gammal blöt strumpa". Men likt jordgubben kan också väduren vara oerhört charmant i sitt framförande. Ibland, typ jämt, vill väduren höra att hen är fabulös i hela sin skapelse och vill bli lika beundrad och omtyckt som en jordgubbstårta.

 2. Kalops.

  2. Oxen och moroten (20 april - 20 maj)

  Ingen kan få moroten eller oxen att mjukna. Eller jo, i en mustig kalops blir den mjuk som en bomulltuss. Och när oxen får röra i grytan med livet som insats blir hen nöjd och glad för oxen gillar att arbeta så att svetten lackar. Moroten och oxen kan du lita på. Trofasta, envisa och med en arbetsmoral som får en ultralöpare att verka lat. 

 3. Guacamole

  3. Tvillingarna och avokadon (21 maj - 21 juni)

  Den ambivalente tvillingen är oerhört lik avokadon. Båda har väldigt svårt att bestämma vad man vill vara. Är man en frukt, ett bär, en grönsak eller en liten liten skogssork som inte gillar bacon? Ja, ni hör ju. Både tvillingen och avokadon velar i många beslut men de är också oerhört älskvärda. Nämn någon som inte uppskattar guacamole eller en övertaggad tvilling på fest.  

 4. Kräftsallad.

  4. Kräftan och finbladig sallad (22 juni - 22 juli)

  Detta delikata tecken skulle lika gärna kunna vara finbladig sallad. Våga inte vända ryggen till dessa sköra juveler för då kommer en att vissna, en annan börja gråta och en tredje kommer att börja lukta gammal snigel. Kräftan behöver få vara en del av ett sammanhang, precis som salladen, som behöver få umgås med tomaterna, gurkorna och diverse fröer. I sällskap känner sig kräftsalladen fullkomlig och lugn.

  Tips: Förvara maten rätt!

 5. Grillspett med melon och grillost.

  5. Lejonet och melonen (23 juli - 23 augusti)

  Som om lejonet någonsin skulle vara något annat än en melon. Söt, dyr i drift, och oerhört svag för livets goda. Ett melonlejon trívs egentligen bäst om den får stå i centrum; beundrad av andra mindre karismatiska, så som en kålrot eller en dammig gammal rättika. 

 6. Stuvad spenat.

  6. Jungfrun och spenaten 23 augusti - 22 september)

  Spenaten och jungfrun är som det där perfekta paret man ser på instagram. Man tror att dom är superlyckliga men i själva verket håller de fullkomligt på att förgås i den egna jakten på att lyckas. Spenaten och jungfrun är perfektionister ut bladspetsarna. De vill falla alla i smaken men kan ibland anstränga sig lite väl mycket. Fast i de rätta sammanhangen kommer både spenaten och jungfrun till sin absoluta rätt. Som stuvad spenat, herregud vad bra det blir.

 7. Tomatsås.

  7. Vågen och cocktailtomaten (23 september - 22 oktober)

  Charmant, obeslutsam, men med en sablarns social kompetens, och ibland, även ett jäkla humör. Så kan vi sammanfatta vågen och cocktailtomaten. Trivs i miljöer där den känner sig rejält uppskattad. Som i en tomatsås eller i ett slutet rum med nära vänner. 

 8. Svartkålspasta med citron.

  8. Skorpionen och svartkålen (23 oktober - 21 november)

  Skorpionen är liksom svartkålen passionerad, högpresterande och strategisk. Svartkålen ligger där i grönsaksdisken och fullkomligt gastar ut till alla i affären "MEN GÖR EN SVARTKÅLSPASTA AV MIG RÅ!" När någon väl väljer att laga svartkål så vet man oftast inte riktigt hur man ska hantera den. På samma sätt kan man också känna med skorpionen. När man har hen där är det ett sablarns stret med att få hen att trivas och vara nöjd. Men när man väl kommit skorpionen och svartkålet in på livet så kan det bli succé.

 9. Mangosalsa.

  9. Skytten och fryst mango (22 november - 21 december)

  Liksom skytten har mangon lätt för att lära sig nya saker och nyfikenhet är något de båda är bra på. Mangon kanske inte förstod när den blev mango att den i framtiden skulle hamna i en salsa. Eller att skytten helt plötsligt skulle, av ren nyfikenhet, stå och trycka ner mango i en tacos som förr i tiden bara innehöll tomater, gurka, köttfärs, och på sin höjd lite gräddfil. Men så blev det! 

 10. Sallad med vindruvor och gurkor.

  10. Stenbocken och gröna druvor i ask (22 december - 19 januari)

  Gröna druvor i ask och stenbockar, ringer det några klockor? Nehe. Aja, då kan vi alla fall berätta att dessa två är oerhört lika varandra. Några ledord på vägen för dessa två skulle vara: TAGGA NER. Man behöver inte alltid vara bäst. Det är okej att få vara sur ibland. Det är okej att vara spontan. Du har ju länge velat testa att frysa in dig själv för att se hur du smakar! Är det inte dags att testa det nu då? 

 11. Knäckig äppelpaj.

  11. Vattumannen och äpplen (20 januari - 18 februari)

  Är du själv en orolig individ som behöver en trygg famn att landa i så ska du alla dagar i veckan välja äpplet och vattumannen. Hitta en mer trofast och trygg och vi bakar en äppelpaj till dig. Detta tecken kan absolut våga utmana en aning...Eller nej, vad håller vi på med. Det här är det mest lojala vi har.

 12. Ugnsrostad broccoli.

  12. Fiskarna och broccolin (19 februari - 20 mars)

  Broccolin och fiskarna är vänliga, empatiska, slarviga och lite lättpåverkade. Vi menar, hur mycket har inte broccolin fått utstå de senaste åren? Nuförtiden räcker det inte med att bara äta lite kokt broccoli. Nej, nej. Nu ska den rostas, friteras, flamberas, och i något kök, (säkert fiskarnas), har den säkert blivit en tartar.

Inköpslistan - din digitala kompis

Inköpslistan - din digitala kompis

Skapa, sortera, dela och scanna med vår digitala inköpslista för mat. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!

Upptäck inköpslistan

Artiklar (1556)

Chockerande fakta!

Grönsaker är frukter

Det du hittills trott varit grönsaker, är egentligen frukter. Här listar vi vilka!

Må bra med 5 varje dag

5 varje dag

Därför ska du äta frukt & grönt varje dag.