UNDER 30 MIN | Enkel

Kräftsallad i tomat- och dilldressing

En smakrik kräftsallad blir det perfekta tillbehöret till västerbottenpajen. Låt fräscha ingredienser som dill, sockerärtor och mangoldskott mötas i en tomatdressing. En snabb och enkel sidorätt som definitivt utgör ”det där lilla extra”.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt kräftorna rinna av i ett durkslag.
  2. Dela, ta bort stjälkfästet och gröp ur kärnorna ur tomaterna. Skär tomatköttet i grova bitar.
  3. Mixa tomatköttet, vinäger, dillfrö, ketchup och olja till en dressing. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Strimla sockerärterna fint. Plocka och skär dillen grovt.
  5. Blanda kräftor, tomatdressing, sockerärter, mangoldskott och dill till en sallad. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Till servering: Servera kräftsalladen till Västerbottenpaj.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på Västerbottensostpajen.
Kräftsalladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på kräftsalladen med dressing exkl serveringsförslaget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 3 tomater
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dillfrö
  • 1 msk ketchup
  • 4 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 1 kruka dill
  • 65 g röd mangold
Till servering
  • Västerbottenostpaj

Näringsvärde
Per portion

Energi 678 kJ / 162 kCal