UNDER 30 MIN | Medel

Guacamole

Guacamole är en sagolik röra att servera till grillat kött. Guacamolen blir grön och fruktig med smaker av avokado, lime, vitlök, schalottenlök, chili, tomat och koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadona. Skär dem i grova bitar eller mosa slätt.
  2. Blanda samman alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
  3. Låt stå och dra i kylen en stund före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 mogna avokador
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 liten finriven schalottenlök
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1/2 urkärnad och finhackad chili (t ex spansk peppar)
  • 1 stor grovhackad tomat
  • 1/2 kruka hackad koriander
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 703 kJ / 168 kCal