Ugnsrostad blomkål och broccoli

22
2
Ugnsrostad blomkål och broccoli

Blomkål och broccoli får bli härligt mjuka och krispiga i ugn tillsammans med vitlök, olivolja, salt och peppar. Perfekt som bas i en sallad, tillbehör till middagen, eller grund i en krämig soppa.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ugnsrostad blomkål och broccoli

Ingredienser

8 portioner
1
blomkål (à ca 700 g)
2
broccoli (à 250 g)
3
krossade vitlöksklyftor
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
3 msk
olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i Blomkål- och broccolisoppa och Fläskkarré med äpple, ugnsrostade grönsaker och slaw.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Anna

2020-11-02

Kan man använda fryst blomkål och broccoli istället?

Redaktionen ICAse

2020-11-04

Hej Anna! Det går bra att använda frysta men det kanske inte blir riktigt samma konsistens som med färska. Håll också koll på grönsakerna i ugnen, du kan behöva justera tiden lite. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Maria

2019-05-26

Väldigt gott, och ännu bättre med spetskål i grova bitar istället för blomkål.

Näringsvärde per portion

Energi 374 KJ / 89 kCal
Fett 5 g
Salt 0.89 g
Kolhydrater 5 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept