Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ugnsrostad blomkål och broccoli

Blomkål och broccoli får bli härligt mjuka och krispiga i ugn tillsammans med vitlök, olivolja, salt och peppar. Perfekt som bas i en sallad, tillbehör till middagen, eller grund i en krämig soppa.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i Blomkål- och broccolisoppa och Fläskkarré med äpple, ugnsrostade grönsaker och slaw.

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär blomkål och broccoli i mindre bitar (även stammen). Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med vitlök, salt, peppar och olja.
  3. Ställ in i mitten av ugnen 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 blomkål (à ca 700 g)
  • 2 broccoli (à 250 g)
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 374 kJ / 89 kCal