Bittes äppelpaj

823
149
Bittes äppelpaj

Denna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Bittes äppelpaj

Ingredienser

6 portioner
6
äpplen (à 130 g)
150 g
smör
3 dl
havregryn
2 dl
socker
1/2 dl
ljus sirap
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
bakpulver
2 msk
mjölk

För alla

Äggfri. Innehåller gluten. 
Gör laktosfri: ersätt smör och mjölk med laktosfritt alternativ, välj laktosfri glass eller vaniljvisp.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin, mjölk mot växtbaserad dryck och välj mjölkfri glass eller vaniljvisp.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

823

Kommentarer

Rebecca

2/23/2021

Alldeles alldeles underbar!

Anna-lena

2/6/2021

Jättegott rekommenderas varmt!

Emelie

1/3/2021

Använde frysta äpplen och det funkade bra det med. La till kanel och kardemumma på äpplena och det blev supersmarrigt! Hur länge håller den i kylen efteråt?

Näringsvärde per portion

Energi 2088 KJ / 499 kCal
Fett 22 g
Salt 0.52 g
Kolhydrater 69 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept