Bittes äppelpaj
Denna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
Ingredienser
6 portioner
4 - 6 äpplen (ca 800 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2088 KJ / 499 kCal
Fett22 g
Salt0.52 g
Kolhydrater69 g
Protein4 g
Kommentarer
Funkar det lika bra med mörk sirap?
Ann
2024-11-09Supergod, knäckigt seg, söt och god passar kanske bäst med syrliga äpplen. Perfekt sötma med 2dl socker, räcker med en liten kaloririk bit till efterrätt. Kastade i lite stött kardemumma också, verkligen pricken över i:t. 5/5
Robert
2024-11-03Skulle halverat sockret, blev alldeles för söt med 2 dl!
Monica
2024-10-31