Bittes äppelpaj

939
154
Bittes äppelpaj

Denna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Bittes äppelpaj

Ingredienser

6 portioner
6
äpplen (à 130 g)
150 g
smör
3 dl
havregryn
2 dl
socker
1/2 dl
ljus sirap
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
bakpulver
2 msk
mjölk

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten. 
Gör laktosfri: ersätt smör och mjölk med laktosfritt alternativ, välj laktosfri glass eller vaniljvisp.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin, mjölk mot växtbaserad dryck och välj mjölkfri glass eller vaniljvisp.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

939

Kommentarer

Pernilla

2021-05-24

175 varmluft eller övet och undervärme? Var i ugnen grädsas den bäst, undrar nybörjaren.

Redaktionen ICAse

2021-05-25

Hej Pernilla! Tack för dina frågor. Det ska vara 175°C över- och undervärme och pajen ska gräddas i mitten av ugnen. Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina

Emma

2021-05-08

Sååå god! Går att byta äpplena till hallon eller rabarber om man vill ha en mer syrlig touch på pajen då själva smeten är ganska söt:)

Hanna-sofia

2021-05-08

Asssååå woooow Älskar detta receptet på äppelpaj gör den minst en gång i veckan hehe

Näringsvärde per portion

Energi 2088 KJ / 499 kCal
Fett 22 g
Salt 0.52 g
Kolhydrater 69 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept