Bittes äppelpaj

Betyg 4.1 av 5.
1552 personer har röstat
190
Bittes äppelpaj

Denna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Bittes äppelpaj

Ingredienser

6 portioner
4 - 6 äpplen (ca 800 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
1552 personer har röstat

Kommentarer

Funkar det lika bra med mörk sirap?

Ann

2024-11-09

Supergod, knäckigt seg, söt och god passar kanske bäst med syrliga äpplen. Perfekt sötma med 2dl socker, räcker med en liten kaloririk bit till efterrätt. Kastade i lite stött kardemumma också, verkligen pricken över i:t. 5/5

Robert

2024-11-03

Skulle halverat sockret, blev alldeles för söt med 2 dl!

Monica

2024-10-31

Näringsvärde per portion

Energi2088 KJ / 499 kCal
Fett22 g
Salt0.52 g
Kolhydrater69 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Knäckig äppelpaj
Betyg 4.4 av 5.
872 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb äppelpaj
Betyg 4 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smulpaj med äpple
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Galette med äpple och mandelkräm
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelmuffins med kokos
Betyg 2.7 av 5.
213 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppelpaj med mandelsmul
Betyg 3.6 av 5.
49 personer har röstat
Under 60 min att tillaga