Bittes äppelpaj

1349
164
Bittes äppelpaj

Denna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Bittes äppelpaj

Ingredienser

6 portioner
4 - 6 äpplen (ca 800 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten. 
Gör laktosfri: ersätt smör och mjölk med laktosfritt alternativ, välj laktosfri glass eller vaniljvisp.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin, mjölk mot växtbaserad dryck och välj mjölkfri glass eller vaniljvisp.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1349

Kommentarer

Katarina

2022-02-12

Mums! Hade fiberhavregryn, lite flingsalt och kanel. Mindre form med färre äpplen så blev det massa av det geggiga mumset!

Pia

2021-10-25

Lite för söt

Karl-johan

2021-10-07

Underbart söt och sliskig paj. Serveras med fördel tillsammans med arla vaniljsås.

Näringsvärde per portion

Energi 2088 KJ / 499 kCal
Fett 22 g
Salt 0.52 g
Kolhydrater 69 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Pizookie
Banana bread
Grundrecept våffelsmet
Citronmuffins
Amerikanska pannkakor