Färsk pasta med lax och svartkål
Snabb, lättlagad och försvinnande god är laxpastan som görs av crème fraiche och svartkål. Låt laxbitarna koka i den goda såsen som även smaksätts med lite citron. Servera sedan laxen i såsen färsk pasta, fettuccine. Så gott!
Ingredienser
4 portioner
200 g svartkål
2 msk smör
2 1/2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
125 g salladslök
1 kruka basilika
1 citron
1/2 tsk salt
3 krm svartpeppar
4 port laxfilé (à ca 125 g)
2 förp färsk fettuccine (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3063 KJ / 732 kCal
Fett49 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Älskar kååål i alla former och särskilt svartkål. Dubbla gärna mängden och krydda lite extra.
Ulrika
2023-02-24Jättegott! Tog dock bara hälften av citronsaften, vilket räckte bra. Och så blev det purjolök i stället för salladslök, jättegott det med!
Anna
2022-10-28Supergott!! Dock hittade vi ingen svartkål i affären men använde grönkål istället. Blev super!
Tove
2022-09-28