En lika enkel som god tårta att bjuda på under våren och sommarens alla festliga tillfällen. För en syrlig twist – bred på lemon curd på kakbotten innan du toppar med grädden.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har inte gjort den än, lemon curd låter gott så det testar jag nog på fredag.
Birgitta
2023-05-22Bra och enkelt recept! Vi drack flädersaft till istället för att blanda med jordgubbarna och tack Olof för tipset med lemoncurd :)
Emma
2022-06-25Vad tycker ni om att förbereda botten dagen innan? Eller blir den mjuk o seg då? Tack på förhand för råd! /Malin
Malin
2022-06-21Hej Malin! Det går bra att göra botten dagen innan och du kan också frysa in botten och ta fram den ett par timmar innan du ska servera den. Hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-22