Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Friterad broccoli med tryffelaioli

Broccolin blir alldeles krispig och frasig när den friteras precis som den är. Med en magisk tryffelaioli till är den friterade broccolin perfekt som ett lite lyxigare snack eller tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tryffelaioli: Mortla eller mixa den torkade svampen fint. Blanda med majonnäs, vitlök, olja och vinäger. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
  2. Ansa och skär broccolin i små buketter och stammen i stavar.
  3. Hetta upp oljan i en stor kastrull till 180°C.
  4. Sänk försiktigt ner broccolin i den varma oljan i omgångar och fritera ca 2 minuter tills den börjar få färg. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Vid servering: Strö eventuellt över lite flingsalt och servera direkt med tryffelaiolin.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkproitein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Tryffelaioli
  • 1 msk torkad svart trumpet- eller trattkantarell
  • 1 dl majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • ca 1 tsk tryffelolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 broccoli (à 250 g)
  • ca 5 dl neutral olja (till fritering)
Vid servering
  • flingsalt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1358 kJ / 324 kCal