Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Betyg 4.7 av 5.
183 personer har röstat
23
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Grytornas gryta och kryddornas krydda – det vill säga kalops och kryddpeppar som sätter den så typiska smaken. Det blir såsigt, vilket passar fint till mormorskokta morötter, alltså morötter som kokas sönder med lök och gafflas med smör.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Ingredienser

10 portioner
4   gula lökar
4   morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g)
2 msk  rödvinsvinäger
1 msk  tomatpuré
2 dl  rött vin
2 msk  japansk soja
10 dl  kalvbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 kg  högrev i bit
20   kryddpepparkorn
2 msk  smör
4   vitpepparkorn
3   lagerblad
majsstärkelse
salt

Mormorskokta morötter

800 g  morötter
1   skalad gul lök
2 msk  smör
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen/fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Strö gärna hackad persilja över grytan vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
183 personer har röstat

Kommentarer

Vad är det för fel på att använda g och kg på köttmängd?

Mauri

2023-11-09

Kjempegodt! Helt nydelig.

Jane

2023-10-13

Hur stor gyta behöver man för 10 portioner?

Ida

2023-10-03

Näringsvärde per portion

Energi1596 KJ / 382 kCal
Fett18 g
Salt2.18 g
Kolhydrater13 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt högrev till olika rätter
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk kalops
Betyg 3.9 av 5.
713 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad högrev med lingonglaze
Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Petits pois – senegalesisk köttgryta med ärtor
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga