Lyxig kalops med mormorskokta morötter

133
17
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Grytornas gryta och kryddornas krydda – det vill säga kalops och kryddpeppar som sätter den så typiska smaken. Det blir såsigt, vilket passar fint till mormorskokta morötter, alltså morötter som kokas sönder med lök och gafflas med smör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Ingredienser

10 portioner
2 kg
högrev i bit
4
gula lökar
4
morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g)
2 msk
smör
2 msk
rödvinsvinäger
1 msk
tomatpuré
2 dl
rött vin
2 msk
japansk soja
1 l
kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond)
20
kryddpepparkorn
4
vitpepparkorn
3
lagerblad
-
majsstärkelse
-
salt

Mormorskokta morötter

800 g
morötter
1
skalad gul lök
2 msk
smör
-
salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljong/fond. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljong/fond. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljong/fond.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

133

Kommentarer

Rolf

2021-04-11

Hmmm... Supergott dubblade dock kryddorna och serverade även lite potatis till!

Henrik

2021-04-07

Dra i en 4-5 dl vin och som Maria nämnde en sked honung för extra lyx! Kan varmt rekommendera tre-fyra stycken hela kryddnejlika också för den som vågar.

Jonas

2021-04-02

Lyfta ur kött och grönsaker?? WTF😂

Näringsvärde per portion

Energi 1596 KJ / 382 kCal
Fett 18 g
Salt 2.18 g
Kolhydrater 13 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept