Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Betyg 4.7 av 5.
197 personer har röstat
23
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Grytornas gryta och kryddornas krydda – det vill säga kalops och kryddpeppar som sätter den så typiska smaken. Det blir såsigt, vilket passar fint till mormorskokta morötter, alltså morötter som kokas sönder med lök och gafflas med smör.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Ingredienser

10 portioner
4 gula lökar
4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g)
2 msk rödvinsvinäger
1 msk tomatpuré
2 dl rött vin
2 msk japansk soja
10 dl kalvbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 kg högrev i bit
20 kryddpepparkorn
2 msk smör
4 vitpepparkorn
3 lagerblad
majsstärkelse
salt

Mormorskokta morötter

800 g morötter
1 skalad gul lök
2 msk smör
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
197 personer har röstat

Kommentarer

Vad är det för fel på att använda g och kg på köttmängd?

Mauri

2023-11-09

Kjempegodt! Helt nydelig.

Jane

2023-10-13

Hur stor gyta behöver man för 10 portioner?

Ida

2023-10-03

Näringsvärde per portion

Energi1596 KJ / 382 kCal
Fett18 g
Salt2.18 g
Kolhydrater13 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt högrev till olika rätter
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk kalops
Betyg 3.9 av 5.
773 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Petits pois – senegalesisk köttgryta med ärtor
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad högrev med lingonglaze
Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga