Lyxig kalops med mormorskokta morötter

121
12
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Grytornas gryta och kryddornas krydda – det vill säga kalops och kryddpeppar som sätter den så typiska smaken. Det blir såsigt, vilket passar fint till mormorskokta morötter, alltså morötter som kokas sönder med lök och gafflas med smör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Ingredienser

10 portioner
2 kg
högrev i bit
4
gula lökar
4
morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g)
2 msk
smör
2 msk
rödvinsvinäger
1 msk
tomatpuré
2 dl
rött vin
2 msk
japansk soja
1 l
kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond)
20
kryddpepparkorn
4
vitpepparkorn
3
lagerblad
-
majsstärkelse
-
salt

Mormorskokta morötter

800 g
morötter
1
skalad gul lök
2 msk
smör
-
salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljong/fond. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljong/fond. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljong/fond.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Hanna

10/28/2020

Tyckte tyvärr att den blev smaklös. Nästa gång blir det dubbel satts med kryddor

Anna

9/20/2020

Bästa kalopsen!

Klara

9/16/2020

Tog även i svamp 👍

Näringsvärde per portion

Energi 1596 KJ / 382 kCal
Fett 18 g
Salt 2.18 g
Kolhydrater 13 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept