ÖVER 60 MIN | Medel

Vindruvsglass

Härligt, fräsch glass som du enkelt gör själv. Vindruvsglassen kräver lite tid i frysen men är väl värd att vänta på. Mixa vindruvorna i en matberedare, rör ner grädden och frys glassen några timmar. Servera gärna vindruvsglassen med lite extra honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa vindruvorna med honungen i en matberedare till en grov röra.
  2. Vispa grädden fluffig och vänd ner vindruvsröran.
  3. Häll upp i en form som rymmer ca 1 liter och ställ in i frysen ca 3 timmar.
  4. Ta fram och mixa till en slät glasskonsistens i en matberedare.
  5. Servera glassen och toppa eventuellt med mer honung.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g gröna vindruva
  • 2 msk flytande honung
  • 2 1/2 dl vispgrädde