Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tomatsås med örter

Gör ett storkok tomatsås på färska tomater! Denna tomatsås får smak av rosmarin och timjan och passar perfekt att använda som till exempel pizzatopping eller bas i en pastasås, kanske köttfärssås eller ratatouille.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Koka upp vatten i en kastrull som rymmer tomaterna.
  2. Skär ett kryss i botten av tomaterna. Skär bort roten. Koka tomaterna några minuter tills skalet lossnar. Dra bort skalet när tomaterna svalnat något. Mosa tomaterna lätt med händerna.
  3. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs den mjuk i hälften av oljan ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt tomatpurén fräs lite till.
  4. Hacka rosmarin och timjan. Tillsätt tomaterna, örterna och resten av olivoljan. Sjud sakta ca 25 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
  5. Servera tomatsåsen till pasta, som pizzasås eller som del i Pasta med tomatsås och salsiccia eller Kyckling med ugnsrostade rödbetor, matvete, tomatsås och frömix.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg färska tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3/4 dl olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad färsk rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 msk hackad färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 tsk socker
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 454 kJ / 109 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer