Stuvad spenat

Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
2
Stuvad spenat

Stuvad spenat är supergott och hör liksom ihop med vissa rätter som t ex stekt falukorv eller kokt fisk. Som sås är stuvad spenat dock suveränt att använda till många fler rätter. Snabbt och enkelt är det att laga och extra smidigt när du använder fryst spenat som grund. Smaksätt gärna med lite riven muskot.

Stuvad spenat

Ingredienser

4 portioner
400 g fryst bladspenat
1/2 gul lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 krm riven muskotnöt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott. Jag använde sköljd färsk babyspenat. Lade i den i pannan strax efter löken. Sedan på med mjölet etc.

Tommy

2024-10-07

Använde mig av färsk bladspenat utan några problem. Hade i gårdagens ris och några champinjoner, det blev gott.

Jonathan

2024-09-15

Näringsvärde per portion

Energi1238 KJ / 296 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Stuvade makaroner
Betyg 3.9 av 5.
1266 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillstuvad potatis
Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Spenatsoppa med ost
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bacon med stuvad spenat
Betyg 3.2 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga