Stuvad spenat

Stuvad spenat är supergott och hör liksom ihop med vissa rätter som t ex stekt falukorv eller kokt fisk. Som sås är stuvad spenat dock suveränt att använda till många fler rätter. Snabbt och enkelt är det att laga och extra smidigt när du använder fryst spenat som grund. Smaksätt gärna med lite riven muskot.

Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bladspenat
1/2 gul lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 krm riven muskotnöt
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1238 KJ / 296 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein5 g
Kommentarer