Stuvad spenat
Stuvad spenat är supergott och hör liksom ihop med vissa rätter som t ex stekt falukorv eller kokt fisk. Som sås är stuvad spenat dock suveränt att använda till många fler rätter. Snabbt och enkelt är det att laga och extra smidigt när du använder fryst spenat som grund. Smaksätt gärna med lite riven muskot.
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bladspenat
1/2 gul lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 krm riven muskotnöt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1238 KJ / 296 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein5 g
Kommentarer
Mycket gott. Jag använde sköljd färsk babyspenat. Lade i den i pannan strax efter löken. Sedan på med mjölet etc.
Tommy
2024-10-07Använde mig av färsk bladspenat utan några problem. Hade i gårdagens ris och några champinjoner, det blev gott.
Jonathan
2024-09-15