Det finns bacon och så finns det bacon. Här listar vi 5 saker du kanske inte visste att du kunde göra med den här knapriga köttbiten.

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla våra recept med bacon

 

 • Hejkon bejkon

  Vem har sagt att man inte kan äta bacon till alla måltider? Här är en härligt matig macka fylld av läckerheter som brie, avokado och grillbacon.

  Macka med grillbacon, krämig brie och tomat

 • Salta med bacon

  Här är något för alla bacon-lovers där ute. Ett riktigt smarrigt baconsalt som går att använda till...ja, vad passar baconsalt inte till?

  Så gör du ditt eget baconsalt

 • Smör med baconkross

  Varför bre sin macka med vanligt smör när man lika gärna kan göra sin egen korvformade smörklump med baconkross? Den här ljuvliga skapelsen kommer få alla baconälskare där ute att grymta av välbehag.

  Gör ditt eget baconsmör

 • Ett nytt lördagsgodis?

  Börjar inte hallonbåtar, salta sillar och vanlig choklad bli hemskt tråkigt? Utmana smaklökarna med bacongodis! Blanda bacon, jordnötter, sirap och lite annat smått och gott så har du kanske en ny godisfavorit.

  Så gör du bacongodis

 • Bacon i vasen

  Skulle du bli glad om du istället för ett fång röda rosor fick ett redigt knippe välstekta baconblommor? Nu säger vi adjöss till tradionsenliga blomsterfång och säger hej hej hallå till baconrosen!

  Gör din egen baconbukett