Bolognese med bacon och rotfrukter
Ge din pasta bolognese en smakfull uppdatering med rotfrukter och bacon för en ny dimension till denna klassiska rätt. Ett smart och prisvärt sätt att dryga ut din köttfärssås utan bekostnad av den goda, mustiga smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rotselleri)
3 tomater
140 g skivat bacon
3 msk olja
500 g bland- eller nötfärs
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
400 g spaghetti
1 - 2 dl pastavatten
1 dl riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5122 KJ / 1224 kCal
Fett78 g
Salt2 g
Kolhydrater86 g
Protein47 g
Kommentarer
Helt okej . Precis som flera har skrivit så är det här mat för 6 personer. Jag halverade även vattnet i samt tillsatte 2 tsk sambal badjak. Det blev riktigt gott.
Fatima
2024-11-22Köttfärssåsen räcker gott för 6 personer så laga pasta för samma mängd med. Välj den största grytan du har om allt ska få plats!
Magnus
2024-04-23Jättegod pastarätt som blivit en ny favorit! I vanliga fall gillar jag stark och smakrik mat. Denna rätt är ganska mild, men jättegod! Jag dubblar dock timjan och tomatpuren. Skulle säga att receptet snarare ger 6 normalstora portiner.
Veronica
2024-02-26