Bacon- och spenatpasta med prästost
En bacon- och spenatpasta med en perfekt mix av sälta och krämighet. Färsk spenat steks ihop med vitlök som sedan blandas med det krispiga baconet, matlagningsgrädde och riven ost. Äts med fördel tillsammans med pastasorten penne, då den fångar upp såsen perfekt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 förp tärnat bacon (à 140 g)
200 g färsk spenat
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
salt
peppar
1/2 förp riven prästost (à 150 g)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3241 KJ / 775 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lade till skogschampinjoner o extra vitlök. Nästa gång ska lite strimlade soltorkade tomater läggas till.
Jenny
2024-11-06Så mycket godare än den traditionella skinksåsen. Spenaten och tomaten var verkligen pricken över i:et
Fanny
2023-11-19Enkelt och gott!
Helene
2023-10-30