Bacon- och spenatpasta med prästost
En bacon- och spenatpasta med en perfekt mix av sälta och krämighet. Färsk spenat steks ihop med vitlök som sedan blandas med det krispiga baconet, matlagningsgrädde och riven ost. Äts med fördel tillsammans med pastasorten penne, då den fångar upp såsen perfekt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2023
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så mycket godare än den traditionella skinksåsen. Spenaten och tomaten var verkligen pricken över i:et
Fanny
2023-11-19Enkelt och gott!
Helene
2023-10-30Baconet gav rätten lite väl mycket sälta.
Peter
2023-10-30