Potatiskaka med bacon och pepparrot
Detta recept är inspirerat av den italienska rätten rafanata – en traditionell italiensk potatiskaka med pepparrot och lagrad ost. Här har vi dessutom adderat stekt bacon för extra smak och sälta.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
3 ägg
1 dl riven färsk pepparrot
1 tsk salt
140 g tärnad bacon
1 dl ströbröd
2 dl riven pecorinoost eller parmesan
4 msk smör
svartpeppar
Serveringsförslag
riven färsk pepparrot
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi2304 KJ / 551 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater35 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade nog lite för höga förväntningar på denna rätt, men blev besviken. Avstod från pepparroten eftersom vi inte är så glada för det, men jag tror inte vi testar med eller alls igen.
Robert
2024-04-01Helt ok vardagsrätt men lite många steg i tillagningen, arbetsinsatsen speglade inte riktigt resultatet så att säga. Tyckte heller inte den färskrivna pepparroten man hade i själva kakan bidrog, bättre att ha i en klick dijon skulle jag säga.
Carl
2023-06-27