Krämig carbonara | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig carbonara

En klassisk, krämig carbonara med parmesanost, ruccola och den finaste svartpepparn – Tellicherry! Lika god en fredagkväll tillsammans med ett gott glas vin som till lyxlunch på helgen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.
  4. Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet.
  5. Till servering: Lägg upp på ett fat tillsammans med ruccolasalladen. Servera med en extra äggula och dra några extra tag med pepparkvarnen över.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Recept och bild från Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk spaghetti
  • 2 paket bacon (klippt i 2 cm bitar)
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen Tellicherry svartpeppar
Till servering
  • 70 g ruccola
  • 4 äggulor
Lägg till i inköpslistan