Krämig carbonara

1822
78
Krämig carbonara

En klassisk, krämig carbonara med parmesanost, ruccola och den finaste svartpepparn – Tellicherry! Lika god en fredagkväll tillsammans med ett gott glas vin som till lyxlunch på helgen.

Skriv ut
Krämig carbonara

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk spaghetti
2 paket bacon (klippt i 2 cm bitar)
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
1/2 tsk salt
2 krm nymalen Tellicherry svartpeppar

Till servering

70 g rucola
4 äggulor

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Recept och bild från Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1822

Kommentarer

Sara

2021-11-21

Tycker inte det blev gott med äggen. Det blev som att det var äggröra i…:( Nästa gång tänker jag ta bara äggulorna i smeten. Jag vet att det varit enbart äggula i andra carbonararecept jag gjort, men ville prova och se hur detta blev. Men ingen höjdare alltså! För övrigt var smaken god.

Peter

2021-10-25

Kom bara hit för att läsa Patriks kommentar. Tror inte heller detta recept blir speciellt bra, krämigt lär det nog bli inkl. pastan. :)

Lena

2021-09-21

Hela familjen tyckte om rätten. Jättegott, oavsett namn.

Testa liknande recept