Krämig carbonara

En härligt krämig carbonara med krispigt stekt bacon, parmesanost och len grädde som toppas att nymalen svartpeppar och rucola. Lika god en fredagskväll eller som till lyxlunch på helgen.

Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
2 förp bacon (à 140 g)
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3132 KJ / 747 kCal
Fett46 g
Salt3.6 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g
Kommentarer
God klassisk Carbonara. Använde hela ägg eftersom receptet inte sa annat.
Peter
2025-03-09Ett väldigt bra recept 🙂 Jag gjorde bara halva receptet och använde hela äggen och det blev jättebra. Behövde vara lite tålmodig bara 😅
Karl-isac
2025-03-03För den okunnige, använd inte hela ägg utan kör bara äggula annars blir det ingen krämig carbonara
Sara
2025-03-02