Krämig carbonara

1096
64
Krämig carbonara

En klassisk, krämig carbonara med parmesanost, ruccola och den finaste svartpepparn – Tellicherry! Lika god en fredagkväll tillsammans med ett gott glas vin som till lyxlunch på helgen.

Skriv ut
Krämig carbonara

Ingredienser

4 portioner
500 g
färsk spaghetti
2
paket bacon (klippt i 2 cm bitar)
4
ägg
1 dl
vispgrädde
2 dl
riven parmesanost
1/2 tsk
salt
2 krm
nymalen Tellicherry svartpeppar

Till servering

70 g
rucola
4
äggulor

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Recept och bild från Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1096

Kommentarer

Pär

2021-06-02

Klockrent recept, mkt krämigt och gott.

Ellen

2021-05-26

Alltså Patrik, varför läser du ens ICAs recept på carbonara när du uppenbarligen vet exakt hur man ska göra? :P Gott och enkelt! Vår 3-åring älskade den. Om man bara har 20 min på sig, inte hinner stycka en gris och tärna (Patrik) och bara vill att alla ska få mat i magen innan någon i familjen bryter ihop är detta receptet perfekt.

Isabell

2021-05-24

Efter att ha läst kommentarerna och även gjort detta receptet flera gånger verkar det som många har i äggblandningen för snabbt i pastan. Då tillagas äggen pga pastan är för varm. Vänta en liten stund så ska ni se att det blir perfekt!

Testa liknande recept