Krämig carbonara
En härligt krämig carbonara med krispigt stekt bacon, parmesanost och len grädde som toppas att nymalen svartpeppar och rucola. Lika god en fredagskväll eller som till lyxlunch på helgen.
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
2 förp bacon (à 140 g)
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
65 g rucola
För alla
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Receptet uppdaterat mars 2024.
Gör så här
Tips
Servera gärna med en extra äggula.
Letar du billig vardagsmat? Här finns fler recept på billig mat!
Letar du billig vardagsmat? Här finns fler recept på billig mat!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3132 KJ / 747 kCal
Fett46 g
Salt3.6 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g
Kommentarer
Gott och krämigt
Ola
2024-09-02Ni som säger ta bort äggvitan eftersom den blir grynig när den värms upp - ni värmer den för länge då! Om ni tar ut äggen och grädden från kylen och gör röran innan ni steker bacon och kokar pastan så behöver inte rätten värmas upp. Häll röran över rykande het pasta så behövs ingen ytterligare uppvärmning!
Susan
2024-09-01Dåligt recept.
Amanda
2024-09-01