Baconlindad kycklingfilé i ugn är en riktig klassiker. En rätt som alla kan och hinner laga, till och med efter jobbet. Kyckling och bacon är allt du behöver, men det räcker mer än nog för att tillfredsställa hungern och smaklökarna.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gör en ficka i filen och fyller den med ädelost, penslar med soja kryddar med salt o peppar. Sedan lindar jag in den med bacon. 200 gr. Hur lång tid det tar beror på vilken storlek det är på filen. Till det en ädelostsås innehållande ädelost, grädde, kryddor som får koka ihop till rätt konstitution. Å glöm inte jasminris, paprikasallad med mycket lök och salladskrydda. MUMS.
Marie
2023-01-26Bryn kycklingfilen, koka ris, tillaga currysås, smörj eldfast form, lägg ris i botten, filen ovanpå, häll currysås på, in i ugnen 200 gr c:a 20 min, givetvis salt och peppar då du bryner filen. Lätt som en plätt. Serveras med sallad.
Sven
2022-12-18Vet inte om det är min ugn som är dålig men nu efter ca 30 min har de fortfarande inte fått någon som helst färg..?
My
2022-12-07