Pancettapasta med pesto och rucola

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Pancettapasta med pesto och rucola

Det italienska, rimmade och lufttorkade sidfläsket tillför oerhört mycket god smak till vilken rätt man än tillagar. Här får den verkligen blomstra, tillsammans med färsk pasta, pesto och rucola. Det är bara att äta och njuta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2022

Pancettapasta med pesto och rucola

Ingredienser

2 portioner
160 g  pancetta i tärningar
1 tsk  olja
1/2   förp rädisor (à 125 g)
250 g  färsk pasta (gärna fettuccine)
150 g  haricots verts (bönor)
1/2 dl  pesto calabrese
1/2 dl  kokvatten från pastan
peppar
1/2   förp rucola (à 65 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2380 KJ / 570 kCal
Fett35 g
Salt5 g
Kolhydrater32 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ljummen höstpotatissallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgnocchi med bresaola och bönor
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig girasole med primörer och dill
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Schnitzel med basilikapotatis
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pestokryddad bönsallad
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta arrabbiata med borlottibönor och tomat
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga