Pancettapasta med pesto och rucola
Det italienska, rimmade och lufttorkade sidfläsket tillför oerhört mycket god smak till vilken rätt man än tillagar. Här får den verkligen blomstra, tillsammans med färsk pasta, pesto och rucola. Det är bara att äta och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2022
Ingredienser
2 portioner
160 g pancetta i tärningar
1 tsk olja
1/2 förp rädisor (à 125 g)
250 g färsk pasta (gärna fettuccine)
150 g haricots verts (bönor)
1/2 dl pesto calabrese
1/2 dl kokvatten från pastan
peppar
1/2 förp rucola (à 65 g)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 570 kCal
Fett35 g
Salt5 g
Kolhydrater32 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer