Burgundisk köttgryta

Betyg 4.3 av 5.
906 personer har röstat
134
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta, eller Boeuf Bourguignon, är en fransk och mustig köttgryta med smak av bland annat rödvin, vitlök, syltlök, bacon, champinjoner och franska kryddor.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Burgundisk köttgryta

Ingredienser

6 portioner
1 kg  grytbitar av nöt
ca 2 - 3 msk  smör (till stekning)
salt
nymalen peppar
1 msk  tomatpuré
2 msk  vetemjöl
1/2 dl  balsamvinäger
2 dl  kalvbuljong (vatten + fond)
1/2   flaska rödvin eller motsvarande mängd matlganingsvin (à 75 cl)
2   paket bacon (à 140 g)
200 g  champinjoner
2   vitlöksklyftor
1   burk syltlök (à 275 g)
ca 1 msk  smör (till stekning)

Bouquet garni

1 - 2   timjankvistar
1 - 2   persiljekvistar
2   lagerblad
1   bit morot
steksnöre

Till servering

kokt potatis
ev 1/2 - 1 dl  grovhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
906 personer har röstat

Kommentarer

Rimmat stekfläsk mkt bättre och godare än bacon. I originalreceptet ska det vara rimmat stekfläsk.

Ingrid

2024-08-04

Väldigt gott och enkelt

Mats

2024-04-19

Blir den godare om man lagar den dagen innan den ska serveras?

Anna

2024-04-15

Hej Anna! Det är ju en smaksak men jag skulle säga att den blir det, och med djupare och mustigare smak! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-15

Näringsvärde per portion

Energi2651 KJ / 625 kCal
Fett30.3 g
Salt3 g
Kolhydrater37.3 g
Protein47.9 g

Testa liknande recept

Bourguignon med svarta linser
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegetarisk bourguignon med svamp
Betyg 4.6 av 5.
119 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor
Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kiwi- och persiljedrink
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Boeuf bourguignon med potatismos
Betyg 4.7 av 5.
459 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönpepprig gryta
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga