Pasta e fagioli - italiensk bönsoppa
Finns det något bättre än en värmande skål med soppa? Prova den klassiska italienska rätten pasta e fagioli – en soppa med pasta, bönor, grönsaker och fläsk som passar oavsett om du är en erfaren matlagare eller en nybörjare i köket.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
70 g bacon eller sidfläsk
1/2 tsk torkad rosmarin
1 grönsaksbuljongtärning
10 dl vatten
200 g pasta
100 g grönkål
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1562 KJ / 373 kCal
Fett7 g
Salt2.8 g
Kolhydrater54 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den perfekta one pot-rätten som man dessutom kan vara lite vild när det kommer till ingredienserna. Jag röstar för lök, morot och selleri som bas, gärna tomater och vill man göra den vego skippar man köttet. Använder gärna borlotti istället och kasta inte bort spadet. Släng gärna med en parmesankant också för lite extra umami. Var lite vild, denna rätt kan inte bli dålig
Henrik
2024-09-24Enkel men rustik å värmande! 👌
Carl
2023-06-27Jag körde i en överbliven ’het’ korv som fick fräsa med baconet, samt en vitlöksklyfta och en skvätt vitt vin, en halv kycklingbuljongtärning och lite chiliflakes. Serverade med färskt vitt bröd. Otroligt gott!
Carola
2023-01-29