Fläskpannkaka

1013
106
Fläskpannkaka

Fläskpannkaka, den fenomenala klassikern som alla gillar. Pannkakssmeten fyller du med knaprigt fläskkött eller bacon som ger härlig sälta till den mjuka ugnspannkakan och ett fint tuggmotstånd. Bryt gärna av med lite lingonsylt vid servering.

Fläskpannkaka

Ingredienser

4 portioner
300 g fläskkött eller bacon
4 ägg
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk

Till servering

lingonsylt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt fläsk mot kycklingbacon, pröva även att byta mjölken mot en växtbaserad dryck. Detta leder till en 40 %/60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1013

Kommentarer

Susanna

2022-06-20

Alldeles för ”stabbig” för min smak, detta receptet kommer jag inte att göra igen. Finns andra som är mycket bättre!

Helena

2022-06-20

Bra recept, men ugnsgraderna och tiden är helt åt helvete. Kör 225 grader i 30 minuter istället.

Håkan

2022-06-15

Joakim 🤣🤣🤣

Näringsvärde per portion

Energi 2628 KJ / 628 kCal
Fett 37 g
Salt 3.67 g
Kolhydrater 43 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden