Fläskpannkaka
Fläskpannkaka, den fenomenala klassikern som alla gillar. Pannkakssmeten fyller du med knaprigt fläskkött eller bacon som ger härlig sälta till den mjuka ugnspannkakan och ett fint tuggmotstånd. Bryt gärna av med lite lingonsylt vid servering.
Ingredienser
Till servering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt fläsk mot kycklingbacon, pröva även att byta mjölken mot en växtbaserad dryck. Detta leder till en 40 %/60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tiden ni angivet är för kort
Leif
2024-04-18Enkelt och gott recept! Toppen tips här i kommentarerna att "steka" fläsket i formen först! Körde dock vanlig ugn först 20minuter den varmluft 15minuter till. Då resten den sig fint och blev gyllene :D
Celina
2024-04-12Bra grundrecept. Har använt det massor av gånger. För extra mycket smak kan man krydda det stekta fläsket med rosmarin och svartpeppar. (Använder 300 gram rimmat stekfläsk och 140 gram bacon.) Självklart åker stekfettet med ner i formen. Brukar också slänga i ett extra ägg i smeten. Sedan gräddar jag den i minst 40 minuter så att pannkakan reser sig ordentligt och ytan blir riktigt gyllenen och knäckig. Använder en glasform från IKEA som är cirka 35x25 och 6 centimer hög. Det blir perfekt!
Johan
2024-03-13