ÖVER 60 MIN | Medel

Fläskpannkaka

Fläskpannkaka, den fenomenala klassikern som alla gillar. Pannkakssmeten fyller du med knaprigt fläskkött eller bacon som ger härlig sälta till den mjuka ugnspannkakan och ett fint tuggmotstånd. Bryt gärna av med lite lingonsylt vid servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist ner äggen.
  3. Skär fläsket i små tärningar. Bryn dem i en stekpanna. Fördela fläsket och fett i en långpanna, 30x40 cm (för 4 port) gärna med bakplåtspapper (bilden visar fläskpannkaka för 2 port). Häll smeten över fläsktärningarna.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med lingonsylt.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt fläsk mot kycklingbacon, pröva även att byta mjölken mot en växtbaserad dryck. Detta leder till en 40 %/60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g fläskkött eller bacon
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
Till servering
  • lingonsylt

Näringsvärde
Per portion

Energi 2628 kJ / 628 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept