Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Fläskpannkaka

(28)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Fläskpannkaka, den fenomenala klassikern som alla gillar. Pannkakssmeten fyller du med knaprigt fläskkött eller bacon som ger härlig sälta till den mjuka ugnspannkakan och ett fint tuggmotstånd. Bryt gärna av med lite lingonsylt vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g fläskkött eller bacon
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
Till servering
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist ner äggen.
  3. Skär fläsket i små tärningar. Bryn dem lätt i en stekpanna. Häll över i en smord långpanna. Häll smeten över fläsktärningarna.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Servera med lingonsylt.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölken med havre-, soja- eller risdryck.