Bacon- och ostpaj med sallad
Ibland ska maten stå på bordet fortare än kvickt. Ta genvägen med en färdig pajdeg som du fyller med bacon, skinka och majskorn. Häll över äggstanning och toppa med ost innan du skjutsar in pajen i ugnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
1 förp tärnat bacon (à 140 g)
1 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
1 förp färsk pajdeg (à 250 g) gärna fullkorn
4 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
1 krm peppar
150 g riven ost
1 förp cosmopolitansallad eller 1/2 isbergssallad (för 4 port)
250 g miniplommontomater eller andra småtomater
1 msk olivolja
1/2 msk vinäger
1 tsk dijonsenap
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Rör gärna ner lite rostad lök och torkade örter i äggstanningen.
Har du tid, så förgrädda pajskalet enligt anvisningen förpackningen.
Har du tid, så förgrädda pajskalet enligt anvisningen förpackningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3300 KJ / 790 kCal
Fett52 g
Salt6 g
Kolhydrater38 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott
Caroline
2024-02-19Jättegod och enkel paj, gjorde extra sallad till.
Sara
2023-01-13Ingen förgräddning?
Ulf
2022-12-29