Bacon- och ostpaj med sallad

Ibland ska maten stå på bordet fortare än kvickt. Ta genvägen med en färdig pajdeg som du fyller med bacon, skinka och majskorn. Häll över äggstanning och toppa med ost innan du skjutsar in pajen i ugnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023

Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
1 förp klippt bacon (à 140 g)
1 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
1 förp färsk pajdeg (gärna fullkorn)
4 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
1 krm peppar
150 g riven ost
1 förp cosmopolitansallad
250 g miniplommontomater
1 msk olivolja
1/2 msk vinäger
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Rör gärna ner lite rostad lök i äggstanningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3300 KJ / 790 kCal
Fett52 g
Salt6 g
Kolhydrater38 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod och enkel paj, gjorde extra sallad till.
Sara
2023-01-13Ingen förgräddning?
Ulf
2022-12-29