Bacon- och böngryta med ris
Till hösten hör grytan, det är sedan gammalt. Sedan att denna böngryta är busenkel att laga är ju heller inte fy skam! Bacon och lök steks i pannan innan majs, vita bönor och pastasåsen åker över. Låt det puttra några minuter, och ät ihop med kokt ris och krispig gurka. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
2 förp klippt bacon (à 140 g)
150 g majskorn
1 förp vita bönor i tomatsås (à 380 g)
1 förp pastasås vitlök och örter (à 400 g)
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3105 KJ / 740 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater83 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Adderade fräst svamp och morötter. Enkelt att variera kryddningen efter tycke o smak. Ättiksgurka eller lite vinäger passar bra till. Salta försiktigt eller inte alls. Alla mycket nöjda.
Theodoros
2024-07-21Jättegod och smidig vardagsrätt!
Stina
2022-10-23Det var ingen kulinarisk upplevelse, men helt okej som vardagsmiddag. Jag bytte pastasåsen mot Keldas tomat och créme fraiche sås och hade vanligt bacon.
Kristina
2022-03-22