UNDER 45 MIN | Medel

Bacon- och böngryta med ris

Till hösten hör grytan, det är sen gammalt. Sen att denna böngryta är busenkel att laga är ju heller inte fy skam! Bacon och lök steks i pannan innan majs, vita bönor och pastasåsen åker över. Låt det puttra några minuter, och ät ihop med kokt ris och krispig gurka. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken och skär baconet i bitar. Stek bacon och lök i en stekpanna. Häll av majsen och häll i pannan tillsammans med vita bönor och pastasås. Låt koka upp.
  3. Skär gurkan i tärningar.
  4. Servera grytan med ris och gurka och toppa ev med lite nymalen peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaksätt såsen med 1 tsk paprikapulver och 1 tsk oregano (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 2 förp torrsaltat bacon (à 140 g)
  • 150 g majskorn
  • 380 g vita bönor i tomatsås
  • 400 g pastasås vitlök och örter
  • 1 gurka
  • ev peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3105 kJ / 740 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept