Bacon- och böngryta med ris

25
8
Bacon- och böngryta med ris

Till hösten hör grytan, det är sen gammalt. Sen att denna böngryta är busenkel att laga är ju heller inte fy skam! Bacon och lök steks i pannan innan majs, vita bönor och pastasåsen åker över. Låt det puttra några minuter, och ät ihop med kokt ris och krispig gurka. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Bacon- och böngryta med ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
2 förp torrsaltat bacon (à 140 g)
150 g majskorn
380 g vita bönor i tomatsås
400 g pastasås vitlök och örter
1 gurka
ev peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med 1 tsk paprikapulver och 1 tsk oregano (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Kristina

2022-03-22

Det var ingen kulinarisk upplevelse, men helt okej som vardagsmiddag. Jag bytte pastasåsen mot Keldas tomat och créme fraiche sås och hade vanligt bacon.

Rebecca

2020-10-12

Jag är ledsen, men detta smakar inte alls bra.

Julia

2020-10-07

Barnen grät (tyvärr sant!) men vi vuxna tyckte det var en helt okej vardagsrätt. Snabblagat och lika gott dagen efter i matlådan.

Näringsvärde per portion

Energi 3105 KJ / 740 kCal
Fett 33 g
Salt 1 g
Kolhydrater 83 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden