Baconlindad torsk med gurka
Att linda bacon runt torsken gör att den får lite extra sälta som den kan behöva ibland. Och man tackar heller inte nej till det lite krispigare skal som baconen även ger. Äts tillsammans med nykokt potatis och gurkstavar för bästa njutning.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g torskfilé
peppar
140 g bacon
1/2 msk smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning
250 g snackgurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2394 KJ / 572 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater46 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god rätt. Slängde i lite vitt vin i såsen också så blev det extra festligt.
Ida
2022-11-06Gott och enkelt recept
Sara
2022-11-02Väldigt gott. Vi tog ris istället för potatis och funka lika bra. Såsen är en bra bas som funkar som den är eller om man vill krydda till den efter smak. Vi hade grovmalen senap som varje person kunde blanda i själva på tallriken.
Rebecka
2021-12-29