UNDER 45 MIN | Medel

Baconlindad torsk med gurka

Att linda bacon runt torsken gör att den får lite extra sälta som den kan behöva ibland. Och man tackar heller inte nej till det lite krispigare skal som baconen även ger. Äts tillsammans med nykokt potatis och gurkstavar för bästa njutning.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Krydda fisken med peppar. Vik ihop filéerna och linda baconskivorna runtom. Stek torsken sakta i smöret i en stekpanna, häll i grädden och mjölken blandad med majsstärkelsen. Sjud ca 5 minuter under lock.
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Servera torsken i såsen med potatis och gurka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret, grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Blir bacon över, linda en extra runt en av filéerna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g torskfilé
  • peppar
  • 140 g bacon
  • 1/2 msk smör
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 2394 kJ / 572 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept