Baconlindad torsk med gurka

12
3
Baconlindad torsk med gurka

Att linda bacon runt torsken gör att den får lite extra sälta som den kan behöva ibland. Och man tackar heller inte nej till det lite krispigare skal som baconen även ger. Äts tillsammans med nykokt potatis och gurkstavar för bästa njutning.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020

Baconlindad torsk med gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g torskfilé
peppar
140 g bacon
1/2 msk smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 gurka

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret, grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Blir bacon över, linda en extra runt en av filéerna.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Rebecka

2021-12-29

Väldigt gott. Vi tog ris istället för potatis och funka lika bra. Såsen är en bra bas som funkar som den är eller om man vill krydda till den efter smak. Vi hade grovmalen senap som varje person kunde blanda i själva på tallriken.

Erika

2021-02-23

Saknar wowet i munnen. Len barnsmak. Helt ok men ingen favvo

Karin

2020-11-21

Bland de bästa torskrecepten vi provat. Riktigt gott! Fungerade precis lika bra dagen efter i matlådan med.

Näringsvärde per portion

Energi 2394 KJ / 572 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 46 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden