Pasta amatriciana
Pasta all amatriciana – spaghetti med en ljuvlig sås på tomater och pancetta är namnet på den italienska klassikern som passar lika bra till vardagsmiddag som till fest. Toppa med peronicoost och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
4 portioner
200 g tärnad pancetta eller guancile
1 dl torrt vitt vin
2 förp konserverade hela tomater (à 400 g)
1 krm chiliflakes
salt
svartpeppar
4 port spaghetti
2 dl pastavatten
3 msk olivolja
1 1/2 dl riven pecorinoost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2740 KJ / 660 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det ska vara guanciale. Använd även buccatini i stället för spagetti eftersom den binder ihop såsen bra då den är ihålig.
Martin
2024-08-12Lagar ofta denna och ändrar inget från receptet. Riktigt riktigt god!
Kristin
2024-02-01Väldigt god och lättlagad vardagsmat med mycket smak!
Susanne
2023-11-14