Pasta amatriciana

Betyg 4.4 av 5.
26 personer har röstat
6
Pasta amatriciana

Pasta all amatriciana – spaghetti med en ljuvlig sås på tomater och pancetta är namnet på den italienska klassikern som passar lika bra till vardagsmiddag som till fest. Toppa med peronicoost och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Pasta amatriciana

Ingredienser

4 portioner
200 g  tärnad pancetta eller guancile
1 dl  torrt vitt vin
2   förp konserverade hela tomater (à 400 g)
1 krm  chiliflakes
salt
svartpeppar
4   port spaghetti
2 dl  pastavatten
3 msk  olivolja
1 1/2 dl  riven pecorinoost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Det ska vara guanciale. Använd även buccatini i stället för spagetti eftersom den binder ihop såsen bra då den är ihålig.

Martin

2024-08-12

Lagar ofta denna och ändrar inget från receptet. Riktigt riktigt god!

Kristin

2024-02-01

Väldigt god och lättlagad vardagsmat med mycket smak!

Susanne

2023-11-14

Näringsvärde per portion

Energi2740 KJ / 660 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Äkta carbonara utan grädde
Betyg 4.1 av 5.
323 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatiskaka med bacon och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cacio e pepe med majs
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk pytt
Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med pancetta och zucchinitapenade
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panchettapasta med tomat- och basilikasås
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga