Krämig potatis- och purjolökssoppa

370
58
Krämig potatis- och purjolökssoppa

Vad sägs som en värmande och krämig soppa till middag? Krämig potatis- och purjolökssoppa är en riktig höjdarsoppa som får fin smak av bland annat bacon och persilja. Smaka av med salt och peppar och servera gärna med bröd.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2013

Krämig potatis- och purjolökssoppa

Ingredienser

4 portioner
600 g
potatis
1
purjolök
1 tsk
olja
1 tsk
timjan
ca 1 l
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
140 g
bacon
3 dl
vispgrädde
2 msk
finhackad persilja
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

370

Kommentarer

Katarina

1/18/2021

Matig och smidig vardagsmat! Jag rostade pumpakärnor i lite olja och salt som jag ersatte baconet, gott och bra proteinkälla för oss vegetarianer.

Per

1/18/2021

God soppa och rejäla portioner men även om portionerna blir stora så tycker jag att er beräkning av kolhydrater verkar vara i överkant. Tacksam om ni kontrollräknar och eventuellt uppdaterar det angivna värdet. Det är viktigt för diabetiker att uppgiften stämmer.

Ann

1/16/2021

Ann Följde Cecilia o minskade vattenmängd o adderade citron o parmesan. Mums! Sparas bland favoriter.

Näringsvärde per portion

Energi 2201 KJ / 525 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept