Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig potatis- och purjolökssoppa

Vad sägs som en värmande och krämig soppa till middag? Krämig potatis- och purjolökssoppa är en riktig höjdarsoppa som får fin smak av bland annat bacon och persilja. Smaka av med salt och peppar och servera gärna med bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatisen. Ansa och strimla purjolöken.
  2. Fräs purjolöken i oljan i en stor kastrull.
  3. Tillsätt potatis, timjan, buljong och mjölk. Låt soppan koka ca 15 minuter.
  4. Skär baconet i strimlor och stek. Låt rinna av.
  5. Mixa soppan slät.
  6. Häll grädden i soppan och koka upp.
  7. Vänd ner persilja och bacon i soppan. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera gärna soppan med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde.
Mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 1 purjolök
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 4 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 140 g bacon
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2201 kJ / 525 kCal