Hoppa till sidans innehåll

Krispigt och mjukt på samma gång! Det allra mesta går att fritera, till exempel kladdkaka, avokado eller risotto. Inspireras av våra riktigt goda recept på friterade rätter.

Tips: Här hittar du alla våra recept på friterad mat!

 • Fritto misto

  Fritto misto

  Fritto misto är medelhavets variant på tempura där fisk, skaldjur och grönsaker paneras och friteras så att de blir härligt krispiga. Lätt att variera utifrån vad du har hemma eller vilka råvaror du gillar, i vårt recept har vi valt att fritera bland annat torsk, musslor och broccoli.

  - Fritto misto

  Spara

 • Majs och sötpotatispuffar

  Majs och sötpotatispuffar

  Är du sugen på något riktigt gott har du hittat hem! Puffarna blir gyllenbruna med krispig yta. Ät dem med sötsur sås, kanske i gott sällskap som tilltugg – eller behåll dem för dig själv.

  - Majs och sötpotatispuffar

  Spara

 • Churros

  Churros

  Ljuvligt spanskt bakverk som friteras och rullas i socker innan det äts. Doppa churron i smält choklad för extra lyx! Eller varför inte servera dem ihop med den söta kolakrämen dulce de leche.

  - Churros

  Spara

 • Jalapeño poppers

  Jalapeño poppers

  Fyllda och friterade jalapeños blir ett härligt hett tilltugg eller snack, perfekt som plockmat. Jalapeñon fylls med en röra av färskost, riven ost, lime och chili och paneras sedan i ströbröd för en krispig yta.

  - Jalapeño poppers

  Spara

 • Crispy avocado tacos

  Crispy avocado tacos

  Om du inte har provat pankofriterad avokado i tacos är det dags nu! Det mjuka köttet inuti avokadon tillsammans med den frasiga paneringen blir till en ren smaksensation i munnen. Bjud i varma tortillabröd med tomatsalsa, chilimajo, lime och massa koriander.

  - Crispy avocado tacos

  Spara

 • Friterad kladdkaka med glass och bär

  Friterad kladdkaka med glass och bär

  Det osar frityr som aldrig förr på dessertfronten i USA. Från crunchiga cronuts till friterade cheesecakes. Här doppas det kanske svenskaste bakverk i har, kladdkakan, i frityrsmet. Toppa kalas med en kula vaniljglass och strössla med färska bär. Succén är ett frasigt faktum.
  Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

  - Friterad kladdkaka med glass och bär

  Spara

 • Arancini – risottobollar

  Arancini – risottobollar

  Arancini är ljuvliga gyllenbruna och frasiga friterade bollar gjorda på risotto! Passar utmärkt som tillbehör, förrätt eller snack. Perfekt att laga om du har risottorester, bara att panera och fritera.

  - Arancini – risottobollar

  Spara