Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Friterad palsternacka

Gör din egna friterade palsternacka som du kan använda som ett tilltugg eller som komplement till fyllig potatispuré. Palsternacksskivorna får en härlig gyllenbrun färg och en intensiv smak av olivoljan och saltet.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva palsternacka tunt. Använd madolin eller potatisskalare.
  2. Värm oljan i en kastrull till 160°C.
  3. Lägg i lite palsternacksskivor i taget så att inte oljan kallnar för mycket under friteringen.
  4. Lyft upp dem när de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera. Passar bra som komplement till potatispuré.

För alla

Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Tips

Ha ett kastrullock nära ifall olyckan är framme och oljan börjar brinna.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • ca 200 g palsternacka
  • 1 l olja
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?