Skaliga rotfruktschips

1
0
Skaliga rotfruktschips

Vankas det månne rostade rotfrukter, rotfruktssoppa eller någon annan rätt med just rotfrukter? Ta tillvara skalet när du ändå skalar och fritera till spröda, smakrika chips. Se bara till att skalen är ordentligt borstade och rena från jord och smuts.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Skaliga rotfruktschips

Ingredienser

1 l chips
5 dl
rapsolja
5 dl
väl rengjorda och torra skal av eko-rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rödbetor)
-
flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Tips

Ska du fritera rödbetsskal är det bra att skölja skalen noga så färgar de inte av sig.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 357 KJ / 85 kCal
Fett 9 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 2 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept