UNDER 30 MIN | Medel

Skaliga rotfruktschips

Vankas det månne rostade rotfrukter, rotfruktssoppa eller någon annan rätt med just rotfrukter? Ta tillvara skalet när du ändå skalar och fritera till spröda, smakrika chips. Se bara till att skalen är ordentligt borstade och rena från jord och smuts.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l chips portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp oljan i en liten kastrull till 170°C.
  2. Lägg ner rotfruktsskalen i omgångar i oljan.
  3. Fritera 2–3 minuter, lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Tips

Ska du fritera rödbetsskal är det bra att skölja skalen noga så färgar de inte av sig.

Ingredienser

Portioner: 1 l chips
  • 5 dl rapsolja
  • 5 dl väl rengjorda och torra skal av eko-rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rödbetor)
  • flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 357 kJ / 85 kCal