Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Skaliga rotfruktschips

Vankas det månne rostade rotfrukter, rotfruktssoppa eller någon annan rätt med just rotfrukter? Ta tillvara skalet när du ändå skalar och fritera till spröda, smakrika chips. Se bara till att skalen är ordentligt borstade och rena från jord och smuts.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l chips portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp oljan i en liten kastrull till 170°C.
  2. Lägg ner rotfruktsskalen i omgångar i oljan.
  3. Fritera 2–3 minuter, lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Tips

Ska du fritera rödbetsskal är det bra att skölja skalen noga så färgar de inte av sig.

Ingredienser

Portioner: 1 l chips
  • 5 dl rapsolja
  • 5 dl väl rengjorda och torra skal av eko-rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rödbetor)
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 357 kJ / 85 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer