Fritto misto

3
1
Fritto misto

Fritto misto är medelhavets variant på tempura där fisk, skaldjur och grönsaker paneras och friteras så att de blir härligt krispiga. Lätt att variera utifrån vad du har hemma eller vilka råvaror du gillar, i vårt recept har vi valt att fritera bland annat torsk, musslor och broccoli.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Fritto misto

Ingredienser

4 portioner

Frityrsmet

2 dl
vetemjöl
1 dl
majsstärkelse
1 tsk
bakpulver
2 dl
mousserande vin
1/2 tsk
salt

Pudring

2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
malen vitpeppar

Ingefärsmajonnäs

1 dl
majonnäs
1 tsk
riven färsk ingefära
1/2 tsk
strösocker
1/2 tsk
japansk soja

Panerad torsk

300 g
torskfilé
1/2 dl
vetemjöl
1
uppvispat ägg
1 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
1
broccoli (à ca 250 g)
1/2
blomkål (ca 300 g)
300 g
vannameiräkor
400 g
kokta blåmusslor (gärna med skal)
ev 400 g
små bläckfisk (mini)
ca 20
salviablad
10
blad av svartkål

Olja till fritering

ca 1 1/2 - 2 l
olja

Tillbehör

friterade sötpotatisstrips

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix och byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.

Näringsvärdet är beräknat på utan sötpotatisstrips.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Maria

2020-11-01

Alldeles för fett med allting friterat och majonnäs som tillbehör.

Näringsvärde per portion

Energi 4648 KJ / 1111 kCal
Fett 53 g
Salt 4.97 g
Kolhydrater 84 g
Protein 63 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept