Fritto misto
Fritto misto är medelhavets variant på tempura där fisk, skaldjur och grönsaker paneras och friteras så att de blir härligt krispiga. Lätt att variera utifrån vad du har hemma eller vilka råvaror du gillar, i vårt recept har vi valt att fritera bland annat torsk, musslor och broccoli.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
4 portioner
Frityrsmet
2 dl vetemjöl
1 dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
2 dl mousserande vin
1/2 tsk salt
Pudring
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen vitpeppar
Ingefärsmajonnäs
1 dl majonnäs
1 tsk riven färsk ingefära
1/2 tsk strösocker
1/2 tsk japansk soja
Panerad torsk
300 g torskfilé
1/2 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 broccoli (à ca 250 g)
1/2 blomkål (ca 300 g)
300 g vannameiräkor
400 g kokta blåmusslor (gärna med skal)
ev 400 g små bläckfisk (mini)
ca 20 salviablad
10 blad av svartkål
Olja till fritering
ca 1 1/2 - 2 l olja
Tillbehör
friterade sötpotatisstrips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på utan sötpotatisstrips.
Energi4648 KJ / 1111 kCal
Fett53 g
Salt4.97 g
Kolhydrater84 g
Protein63 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Alldeles för fett med allting friterat och majonnäs som tillbehör.
Maria
2020-11-01