Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Fritto misto

Fritto misto är medelhavets variant på tempura där fisk, skaldjur och grönsaker paneras och friteras så att de blir härligt krispiga. Lätt att variera utifrån vad du har hemma eller vilka råvaror du gillar, i vårt recept har vi valt att fritera bland annat torsk, musslor och broccoli.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frityrsmet: Blanda mjöl, majsstärkelse och bakpulver i en skål. Vispa ner vinet, lite i taget, till en slät smet. Låt stå 30 minuter. Blanda ner salt.
  2. Pudring: Blanda vetemjöl, salt och vitpeppar.
  3. Ingefärsmajonnäs: Blanda alla ingredienser.
  4. Panerad torsk: Skär torskfilén i mindre bitar. Vänd först i mjöl sedan ägg och sist panko. 
  5. Ansa och skär broccoli och blomkål i buketter.
  6. Värm oljan till 190°C.
  7. Vänd allt förutom svartkål och torsk först i pudringen och sedan i frityrsmeten i omgångar. Fritera lite i taget i oljan, börja med svartkål 1–2 minuter, sedan fisk och skaldjur 3–4 minuter och övriga grönsaker 1–2 minuter. Viktigt att oljan inte sjunker i temperatur då blir fritto miston mjuk och oljig. Lyft upp med en hålslev och lägg på ett galler eller hushållspapper. Varmhåll gärna allt förutom svartkålen på galler i ugnen medans du friterar.
  8. Tillbehör: Tillaga sötpotatisstripsen enligt anvisningen på förpackningen eller fritera dem tills de har fått fin färg.
  9. Servera fritto misto med majonnäsen och sötpotatisstripsen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix och byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.

Näringsvärdet är beräknat på utan sötpotatisstrips.

Ingredienser

Portioner: 4
Frityrsmet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mousserande vin
  • 1/2 tsk salt
Pudring
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen vitpeppar
Ingefärsmajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1/2 tsk japansk soja
Panerad torsk
  • 300 g torskfilé
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl panko
  • 300 g vannameiräkor
  • 400 g kokta blåmusslor (gärna med skal)
  • ev 400 g små bläckfisk (mini)
  • 1 broccoli (à ca 250 g)
  • 1/2 blomkål (ca 300 g)
  • ca 20 salviablad
  • 10 blad av svartkål
  • 1 1/2 - ca 2 l olja (till fritering)
Tillbehör
  • friterade sötpotatisstrips
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4648 kJ / 1111 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer