Fritto misto

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Fritto misto

Fritto misto är medelhavets variant på tempura där fisk, skaldjur och grönsaker paneras och friteras så att de blir härligt krispiga. Lätt att variera utifrån vad du har hemma eller vilka råvaror du gillar, i vårt recept har vi valt att fritera bland annat torsk, musslor och broccoli.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Fritto misto

Ingredienser

4 portioner

Frityrsmet

2 dl  vetemjöl
1 dl  majsstärkelse
1 tsk  bakpulver
2 dl  mousserande vin
1/2 tsk  salt

Pudring

2 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  malen vitpeppar

Ingefärsmajonnäs

1 dl  majonnäs
1 tsk  riven färsk ingefära
1/2 tsk  strösocker
1/2 tsk  japansk soja

Panerad torsk

300 g  torskfilé
1/2 dl  vetemjöl
1   uppvispat ägg
1 dl  panko (asiatiskt ströbröd)
1   broccoli (à ca 250 g)
1/2   blomkål (ca 300 g)
300 g  vannameiräkor
400 g  kokta blåmusslor (gärna med skal)
ev 400 g  små bläckfisk (mini)
ca 20   salviablad
10   blad av svartkål

Olja till fritering

ca 1 1/2 - 2 l  olja

Tillbehör

friterade sötpotatisstrips

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix och byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.

Näringsvärdet är beräknat på utan sötpotatisstrips.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Alldeles för fett med allting friterat och majonnäs som tillbehör.

Maria

2020-11-01

Näringsvärde per portion

Energi4648 KJ / 1111 kCal
Fett53 g
Salt4.97 g
Kolhydrater84 g
Protein63 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sötpotatispommes frites med fetaostdipp
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paella med kyckling och skaldjur
Betyg 4.3 av 5.
187 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Friterad bläckfisk med limesås
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Musslor »samfaina«
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade lök- och bläckfiskringar med häftig sås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga